• defiant9
    #207
    "személyeskedés ennek a vitának része, uh. teljesen felesleges ezt külön kiemelned."
    Csupán akkor válik zavaróvá amikor érvek helyett már csak személyeskedni tudsz, és a helyzet ez. Mellette nyugodtan tolhatnád, akkor nem érné szó a ház elejét.

    "És azt mondod ha ez tudatos, az rosszabb, de nem támasztod alá semmivel."
    Alapelv hogy a bűn megítélésben a tudatos bűnelkövetés a súlyosabb kategória.

    "Tévedtem, nem bűn a reprodukcióképtelenség, abban az esetben ha ez mások javát szolgálja."
    Az hogy mások javát szolgálja-e hogy valaki (megélhetési) pap lesz az erősen kérdéses. Simán mondhatjuk hogy csak élősködik a társadalamon, mindezt úgy hogy jelentős közpénzekkel is fedezzük a megélhetését mivel a regnáló politikai hatalom érdekeit ez szolgálja.
    Ettől egyébként a gyerek számára a minta természetellenessége megmarad.
    Ha meg ilyen szubjektív alapon közelítjük meg akkor a transzvesztita táncos szórakoztató műsora is mások 'javát' szolgálja.

    "A paradoxonaid meg okoskodás"
    Az hogy egy saját istenedre is álló paradoxonnal próbálod igazolni hogy a te vallásod konzisztens míg a másik nem az kb. a nonszensz kategória. Egyébként most akkor a te istened tud akkora követ teremteni amit maga sem tud felemelni? Tudja-e korlátozni egy Isten a saját korlátlan hatalmát?

    "Az a probléma a szektákkal, hogy úgy értik félre az irást ahogy akarják"
    Épp ahogy te is belemagyarázol kb. bármit, mondván hogy azt ott lehet úgy is érteni hogy. Pl. özönvíz téma, Föld kora, evolúció amik ilyenkor elő is szoktak jönni.

    "Pont ez a lényege a hitnek, és te ezt akarod elvenni."
    Nincs mit elvenni, a mennyország egy nem létező dolog, csak hazudják hogy a nyájat megnyugvásban, kontroll alatt tarthassák vele.

    "Isten arrébb pöcköli azt a molekulát"
    A molekula anyaga egy mérhető dolog. Mutass egyetlen igazolt esetet is amikor Isten arrébb pöckölt akár 1 darabot is.
    A "Lehet" kezdetű elméletek nem minősülnek igazolásnak. Ahogy mondtam az univerzum láthatóan minden természetfeletti(=isteni) beavatkozás nélkül működik az ősrobbanás óta, ebbe beletartoznak az egyén halála utáni folyamatok is.

    "de majd gondolok rád, imádkozom érted."
    Miközben a kukacok falják az egyetlen bomló gondolkodásra képes szervedet? Egyébként meg nem az van hogy újjászületünk halálunk után a Karmánknak megfelelő formában? Sőt, egyes vallások szerint akár isteni formában is újjá lehet születni. De gondolom ezt sem tudod cáfolni ahogy azt sem tudtad hogy az óegyiptomiak szerint Isten fia nem Jézus Krisztus. Az ilyen kellemetlen állításokat a magad sunyi módján ignorálod. Ahogy említettem épp ezen birka mentalitás ami miatt káros a gyerekekre nézve a hit.