• noland
    #201
    Én meg már mondtam, ne próbáld nekem megszabni milyen stilusban irok, kitől mikor mit kérdezhetek. Az hogy te nem vagy kivácsi rá, illetve nem érted a kérdés célját sem, téged minősit, azt mutatja mennyire értetlen vagy és begyepesedett.

    A Korán állitása hamis, mert Isten mindeható, így hatalma van fiat "nemzeni" is.

    Az óegyiptomiak más vallási szempontok szerint nevezték meg az isteneiket. Azt akarod, hogy vessem össze a kettőt, de ha akarom eggyezést is látok, ha azt akarom pedig nem. Tehát semmire nem vezet a gondolatod. Te hoztad ezt a példát, fejezd be te.

    "Amire itt utalsz az hogyan néz ki a gyakorlatban?"
    Pride felvonulás.

    "Tehát a szakember meghúzta 18 évesen, amire te tapsikolsz"
    Egyáltalán nem tapsikolok, mondtam, hogy sajnálatom. Szimplán elfogadom ezt a döntést, nem tudom a többség élete mitől lenne jobb ha 17 év lenne a korhatár. Te sem tudod, csak kiélhetnéd a perverz vágyaid és igazolva látnád a beteg ideológiád. Az, hogy összefésülsz két dolgot amiben a 18 as szám szerepel az nem logika. Az almát a körtével. Az sem logika, hogy egy kalap alá veszed a papokat és a homokosokat. Papok közül is sokan házasodnak, olyan is van, hogy valaki római katolikusként leveti a reverendát és megházasodik. És mint mondtam a cölibátusról vita zajlik az egyházon belül is. Rendes homokosok is vannak, itt most az extremitásokról beszélünk, na az van mostanában túltolva. Vagy olyan buta vagy, hogy ezt nem látod vagy inkább ez, nem akarod látni és "tapsikolsz" a mammutvállalatok propagadájához. De ne félj, a logikád nem sokat fog számitani mikor eljön a végitélet.

    "Soha? Ezt meg honnan tudod?"
    Onnan, hogy sok vallásos ismerősöm van, olyanok is akik egyházi iskolába járnak, egyiket sem akarták papnak vinni, ahogy az a képzeletedben él. Az igaz, hogy személyesen nem látom a homokos agitációt, de nem is célom, hogy ez bármikor is bekövetkezzen. Szóval a jövőben is szeretném megvédeni a gyermekemet a homokos és transz agitációtól, megelőzésképpen.

    "Ami viszont a te ’reprodukcióra képtelen természetellenes’ logikád mentén már bűn."
    Ferditesz, én ilyen összefüggésben ezt nem mondtam, összefésülöd megint. A reprodukció képtelenség csak az okozat. A biológia sem igazán támogatja, mindezek mellett én elfogadom, hogy létezik.

    "Médián itt az ontopic téma médiavisszhangját értettem"
    Azt, hogy te mit értettél és mit nem az a te dolgod, ne kérd rajtam számon a pongyola megfogalmazásod.

    "Mindenkinek a legnagyobb szabadságot próbálja biztosítani, de a szabadságnak is van korlátja, a többieké"
    Aha, szóval mindig az erősebb győz, ez a dzsungel törvénye, és ti vagytok a majmok benne. Vissza akarjátok küldeni az emberiséget a fára. A magamfajta konzervativ békében akar élni, lehetőségéhez mérten fejlődni és vigaszt nyújtani az elesetteknek.
    Hazudsz, mert én el tudom fogadni egy meleg kapcsolat létét, de tudom, helytelen az a cselekedet. Persze ti vagytok a haladók, már vártam mikor jön ez elő, kiszámithatóak vagytok. A római birodalomnál nyisd ki a történelem könyvedet. A mi alapállásunk viszont a jövőre mutat és Isten jelenéből táplálkozik. És hazudsz megint, hogy ez kihalófélben van, vágyvezérelt vagy, droid. A mi "attitűdünk" a folyamatos megújulás, és az örökkévalóba vetett hit.

    "Az egyházi prédikációk hatására a gyerekekből hívők lesznek, ez a kérdés viszont csak a szülő kompetenciája"
    Te nem értesz engem, röhejes ez már. Alapbeállitásnak veszed, hogy a prédikációk hatására lesznek hivők, aha... Én forditva látom, a hivők hit iránt való szomjúsága hozza létre a prédikáció "intézményét". De személyes példát is tudok mondani: én nem kaptam gyerekkoromban vallásos képzést, se hittan, se gyülekezet. Csak annyit tudtam, hogy Isten létezik és hozzá lehet fordulni, és meg is tettem. Senki nem biztatott vagy agitált, ez saját felfedezésem és döntésem volt. Most mondd meg. Ismerős?

    Nektek szúrja a szemeteket, hogy másnak is lehet sikere, mindent magatoknak akartok és ezért bármire képesek vagytok, bezárni és elpusztitani, tisztára mint a dzsungelben.
    Utoljára szerkesztette: noland, 2021.07.30. 13:55:32