• noland
    #199
    Látom most nagyon nem értjük egymást.

    Mert szerinted Allahnak vagy hivjuk Jehovának, -válaszd a szimpatikusabbat- nem lehet gyermeke, ha elfogadjuk, hogy mindenható?

    A keresztény tanitásban, Isten elküldte magát egy gyermek formájában, aki a tanitásai után a hitetlenek miatt (ill. a sátán beavatkozására, ill. Isten be nem avatkozására) kereszthalált halt és újra felment a mennybe az Atyához.

    De nem is ez az izgalmas kérdés, hanem, hogy megváltó e? Ebben különbözik a két vallás. Szerintem igen.

    És akkor idehozol nekem egy óegyiptomi történetet, ami látszólag hasonlithat is, de a kereszthalált én itt nem látom, csak az (üres) ünnepet..

    Nem látom, hol kötelező a Biblia alapján megállapitásokat tenni. Ja, hogy megint próbálod összemosni, hogy a Biblia miatt vegzálják a homokosokat? Elárulom, hogy ez törvény a homokosok új generációja miatt lett, akik nem birják kordában tartani a vágyaikat és már új nemeket kell kitalálni, és ráeröltetni az többségre. Ezek perverziók (magánvélemény). A sok magánvélemény egyszer csak törvényre emelkedik, igy működik a demokrácia, ha nem tudnád. És, hogy a "rendes homokosok" emiatt szivnak, hát sajnálatos, de akkor ez az ő keresztjük. Amúgy pedig, hogy nem láthatod a Barátok köztet, nem is olyan nagy tragédia.

    "Hány éves kornál húznád meg a határt?"
    Nem vagyok szakember és beleszólásom sincsen ebbe, uh. teljesen felesleges ezt megkérdezned ill. megválaszolnom.

    "Ha nem látna papot meg templomot akkor nyilvánvalóan soha nem akarna pap lenni."
    Nem érted a lényeget. A papban ez belső késztetés, ahogy egy homokosban. A különbség az, hogy a pap sose mondja egy gyereknek, hogy gyere Gyuszi legyél pap. Lehetne akkor már Papi Büszkeség Napja is :)

    "A logika nem nagyon megy ma (sem)."
    A logika megy (ma is) , csak nem tudom hogyan fogalmazzam meg, hogy meg is értsd. Amúgy viccnek szántam, ott volt a smiley...nem kell mindent vérkomolyan venni.

    "Kb. erről szól a média"
    A média szerencsére nem a leszbikus csókról szól, vannak jó filmek, utazási és tudományos műsorok (is). Egy része szólhat csak erről, úgyis belecsempészik uh. mindegy. Nem vagyok szakember.

    Sajnálom ha nem megy a logika (már neked sem) nem vagy a régi, hiába :)

    "mások hogy gondolják konzervatív mentalitásnak."
    Merthogy a liberálisok meg a transzok, meg a BLM aztán nem akarja megmondani hogy te hogy gondold, mi? Csakis a fasiszta, keresztény, meg fehér konzervativok, na azok! Persze, persze.

    "még tovább polarizálva a társadalmat."
    Nyalogatod a sebeid, fent leirtam, mi ennek az oka. Valós probléma, nem kitalált. Nem itt verte szét a fél országot a BLM, érthető ha hitetlen vagy.

    "valótlanságokat állítanak a keresztény templomokban vagy hittan órán"
    ??? Azt tanitják, hogy őrizzük meg a józanságunkat. És ez igy megy is. Ha erre gondolsz, jól gondolod.