• TokraFan
    #155
    "Nézd, ez az általánositás és elfogultság amilyen irányba megy ez a beszélgetés, miszerint, a tudomány/tudósok jók, mert racionális, ellenőrizhető alapon tudnak értékeket felmutatni, a papok/vallásosak meg rosszak, mert az érzelmek és a láthatatlan fontosabb nekik mint a látható valóság. Mi ez ha nem a te szubjektivitásod?"

    Számba adsz valamit amit nem mondtam, majd arra reagálsz magadnak! Ez így nem túl acélos. Én sehol nem írtam le olyat, hogy a "papok/vallásosak rosszak", sőt, direkt kiemeltem, hogy engem egyáltalán nem zavar a hited (a véleményem persze megvan róla)! Arról beszéltem, hogy ez csak addig van így, amíg mindenki megtartja magának, és nem akarják megmondani a mesekönyvükre hivatkozva, hogy ki és mitől lesz "jó ember", ki mit csinálhat és mit nem, ki mit/kit szerethet, ki erkölcsös és ki nem. Azt pedig joggal nem tűri el senki, hogy másokat démonizáljanak ok/bizonyíték nékül. Mert ez kvázi középkori boszorkányüldözés.

    Beszélsz itt arról, hogy a "konzervatívokat támadás éri", miközben nincs tiltva a vallásod, nincs tilva, hogy templomba járj vagy hogy ősi értékek szerint élj, nincs tiltva, hogy orvos helyett jósnőhöz menj ha bajod van, nincs tiltva, hogy modern épületek helyett Jurtában élj. Ezt mind megteheted. Amikor ide írsz, akkor is a modern tudomány vívmányainak sorát használod, nem egy kőtáblába vésett rovásírással kommunikálsz, ha fáj valamid vélhetően orvoshoz mész és nem a paphoz...Mert amikor segítség kell, vagy a kényelmedről van szó, akkor azért jól jön az a sok modern, materialista vívmány, ami segít rajtad. Ezt hívják képmutatásnak!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.26. 22:12:54