• noland
    #144
    Nézd, ez az általánositás és elfogultság amilyen irányba megy ez a beszélgetés, miszerint, a tudomány/tudósok jók, mert racionális, ellenőrizhető alapon tudnak értékeket felmutatni, a papok/vallásosak meg rosszak, mert az érzelmek és a láthatatlan fontosabb nekik mint a látható valóság. Mi ez ha nem a te szubjektivitásod? Az élet van annyira bonyolult és összetett, hogy se a tudomány se a vallás nem tudja maradétalanul megragadni, pedig ez lenne a cél, megérteni és tudatosan irányitani. De egy hivőnek ugyanolyan evidens, ha valamit tiszta szivből kér az Istentől akkor az megadatik neki, az Úr megadja, amennyiben tiszta szivből szól valaki. Ez ugyanolyan tapasztalati úton működik mint a Bing Bang Theory. Az a különbség hogy én ezt elfogadom, mig te az imát és az ima erejét nem. Nem tudom hogy ez szűklátókörűség e vagy mi?

    Igen, abban igazad van, hogy ahogy sok tudásával visszaélő tudós is van, úgy a hivők között is vannak akik hogy mondjam, túlbuzgók és vakok a hitükben. De a Biblia szerint mindkettőnek meg lesz a jutalma...de ne általánositsunk, vannak igaz hivők is, jó emberek, akik másokat segitenek, önfeláldozók, stb.

    Ki mondta, hogy a fizika káros? Én csak azt mondtam a fizika nem minden. A quantumfizika már közelebb jár, a Holografikus Univerzum Teória pedig még közelebb. :)
    Én ebben hiszek ha fizikáról van szó.

    Látnod kell összefüggésében a dolgokat, ez a kis könyvecske csak a kezdet, egy tendencia kezdete, és nem a könyv a hibás, ahogy hiszed, hanem aki a könyv mögött a propagandát csinálja. Több és több ilyen könyv és propagandaanyag várható. :(
    Az hogy némely pap elkövetett bűnöket, nem akarom kisebbiteni, benne van a Bibliába ez is, mi lesz a büntetésük. Ezek nem általános esetek, egyedi esetek csak. Mig a homokospropagandával még csak itt ott találkozni, de ez meg fog változni, sajnos. És ez nem 3 csókolózó ember, nézz képeket. Ezek mögött lobbiérdek húzódik, mig a papi visszaélések mögött nem, ezek egyedi bűnök. Ezért hiba ezt összemosni.