• TokraFan
    #117
    "Nézeteid szerint nem hirdetheti valaki Jézus tanításait, mert nem szent ember?"

    Érted amit írok, vagy direkt trollkodsz? Eddig is világossá tettem, hogy hirdethetni bárki, viszont nem ítélhet el másokat akkor, ha nem szent ember, vagy saját maga sem képes arra amit másoktól nagypofával elvár! Ezen mit nem értesz? A hangsúly az _ítélkezésen_ van. Mert Te, meg a hozzád hasonlók folyamatosan ítélkeztek mások viselkedése, életmódja, vagy tulajdonképpen bármi felett. Abban nyilván egyetértek, hogy törvéyek szerint kell élni, és aszerint is élünk. Hogy ezek a törvények jók vagy rosszak, azon lehetne vitázni. De ez nem abból következik, hogy szentkönyvek alapján hozzák őket, vagy sem. A rendet nem Te határozod meg, és nem is egy bronzkori mesekönyv. Azt a közösség határozza meg saját maga számára -jó esetben, persze ez egyre kevésbé van így, főleg diktatúrákban-. A Biblia szerint pl. szimpla gúnyológásért oroszlánok általi élve széttépéses halál jár (ráadásul gyerekeket mészároltak le így), vagyis hagyjuk a szentfazekat, mert civilizált ember ezt nem tarthatja törvényként helyesnek, még iránymutatásnak sem, és nem veheti komolyan. Aki mégis, az kérjük fáradjon át a pszichiátriára! B*szki, ha ennek alapján törvénykeznénk, senki nem érné meg a felnőtt kort, mert nem létezik gyerek, aki ne gúnyolódna az oviban/suliban.

    Ráadásul megint fordítva ülsz a lovon! Nem én megyek be a templomba hiordetni, hogy isten létezése minimum kérdőjeles, hanem az egyházak jönnek be az iskolába, az otthonainkba, és lassan mindenhova, hogy a bizonyítatlan marhaságaikat erőszakolják rá mindenkire. Miről beszélsz? Ki gátol téged abban, hogy vallásos legyél, hogy templomba járj, gyakorold a vallásod? K*rvára leszarom. Egészen addig, amíg az a vallásos nem mászik bele a képembe mindenhol és nevez engem sátánistának -by Tetsuo-, vagy hazaárulónak (by kövér) csupán azért, mert a 21-ik században nem hiszek már a buta mesékben. A tények neked eddig sem mondtak sokat, egy álomvilágban élsz és nem a valóságban. Azt, hogy ki bűnös és miért, bíróságok döntik el (mármint jogállamban, jobb helyeken), nem frusztrált egyének személyes fantazmagóriái.

    Köszönöm, de hozzám elég sok örömhír eljut a keresztények nélkül is, semmi szükségem viszont erőszakos hittérítésre, az pedig főleg nem efogadható, hogy mesekönyvek alapján bárki ítélkezzen! Vagy ha Te erre mégis feljogosítva érzed magad, akkor tessék szépen elfogadni/megérteni, hogy mások, más mérce szerint, teljesen jogosan pontosan ugyanezt megteszik majd veled!

    Az állítólagos logikai bukfenced pedig nem létezik, mivel a saját téves rögeszmédből adódik! Mert szógezzük le: Senki nem kérte, hogy "örömhírt" hozz! Aki ezt kéri, az elmegy az örömhírért. Ha Te olyannak akarod vinni aki azt nem kérte, akkor erőszakot követsz el vele szemben! Ez csak a Te szubjektív küldetésed, amit sikeresen ismét -már objektív módon- másokra vetítesz, majd a vetítésből vonsz le következtetést, ami így természetszerűen téves lesz. Amit Te eddig hoztál bárhova, az csak cinizmus, gyűlölködés, nem a hatályos és érvényben lévő hanem csak a saját fejedben létező szubjektív törvények szerinti ítélkezés és kirekesztés. Maradjunk a tényeknél!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.20. 23:59:28