• Tetsuo
    #116
    Mit te szerencsétlen? Nézeteid szerint nem hirdetheti valaki Jézus tanításait, mert nem szent ember? Az elég meredek lenne. Akkor már rég nem ismernénk azokat.

    Mindig arra utaltam, hogy a bűnt ítéljük el, a bűnösnek meg van a módja, hogy tisztulhat meg. Egyrészt a magánügye, de azért le lehet írni, hogy's'mint, másrészt a bűn propagálását kötelességünk megakadályozni. Nem csak nekem, neked is, csak te erről nem tudsz.
    A társadalmi rend alapja a bűnös elítélése ha nem vezekel magától, márpedig egyre kevésbé van ilyen. Minden társadalom alapja ez, vagyis a rend megőrzése. A szent könyvek adnak erre útmutatást, nem én.
    Nem kívánom senki halálát, de a törvények betartását igen. Na nem a modern törvényekét...
    Amit leírok az nem teellened, hanem érted (és másokért) írom le. Azért közlöm veled a dolgokat - dagályos önimádatod, kevélységed ellenében -, hogy felnyissam szemed és megmentsem lelked a kárhozattól.
    Mindemellett a (nem kissé) degenerált erkölcsi érzékeddel és vallásellenességeddel nehogy már beleszólj bármely vallás rendjébe vagy a követők életébe. Fingod sincs a vallásokról, egyikről sem.
    Én pedig nem magam találom ki a "reklámozott" morális rendet, hanem lefordítom modern nyelvre azt másoknak, pontosabban közvetítem a lefordításokat. Az én "munkám" csak a terjesztés, ami keresztényi kötelesség, még ha bűnös is az ember, márpedig minden ember az.
    Ha a modern világban élő minden keresztény ember tökéletesen kivonná magát a modern környezetből, vagyis "kivonulna a pusztába", akkor hozzád nem jutna el az Örömhír. Vagyis életedben nem találkoznál olyan emberrel, akit te magad hitelesnek tartanál - és ez csak egy, a logikai bukfenceid közül.

    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2021.07.20. 21:04:45