• kvp
    #4
    Barmeddig lehet gyorstolteni, ha tobb aksi van egy csomagban. Tehat egy dupla aksis keszuleket pontosan ketszer olyan gyorsan lehet tolteni. Na most ha nem a koltsegek optimalizacioja a cel, akkor akar 10 zacskonyi aksit is ossze lehet csomagolni egybe es akkor 20 watt helyett 200 watt lesz a normal toltes es ehhez aranyos a gyorstoltes (kb. 400 watt). Persze 10 aksihoz mar biztosan balancer aramkor kell. (igazabol mar kettohoz is megeri) Egy 4-5 cellas aksi mar tudhat 200 wattos gyors es 100 wattos normal toltest. (pl. a laptop aksik is ilyenek, altalaban 4 es 12 kozott szokott lenni a cellaszamuk, telefonba is lehet ilyet rakni)

    A 20 wattos gyorstoltes az nem annyira gyorstoltes, mert jelenleg 15 watt az alap es mar 5 eve is 10 watt volt. A 15 watthoz kepest a 200 az mar tenyleg gyors lenne es tobbretegu aksival siman meg is oldhato. (picivel vastagabb lesz a csomag, de arban nem nagyon ter el)

    ps: A vezetek nelkuli toltes hatasfokat jol mutatja, hogy 200 wattbol csak 120 megy at. Ez mindossze 60%. Viszont az, hogy egy keszulekhez nem adnak vezetekes toltot azert nem jo, mert igy valoszinubb, hogy valami kinai barkacs toltot fog hasznalni valaki es ha gond van, a sajto akkor is a telefongyartot veszi elo. Ha meg kotelezove teszik a gyari toltot azaz nem megy a kinai vackokkal, viszont nem adnak hozza semmit, akkor az meg rejtett arukapcsolas es fogyasztovedelmi szempontbol nem nyero.