• Lapajka
    Ha az új MK volt a tűrhető, akkor ez Oscar díjas film! Jojovich soha nem volt egy nagy lírai színésznő, nem is akart lenni, megmaradt egyszerű kevés szöveges, de szívdöglesztő akciósztár, és abban viszont nagyon jól teljesít. Ahogy ebben a filmben is kifogástalan. Kimondottan üdítő, hogy a harcművész filmek istene Tony Ja vállalt szerepet ebben, de mondjuk jól elcseszték a karakterét persze, ez egy másik kérdés... Tehát ehhez nem kellett sem tehetség sem tudás, a sarki kocsmából bárkit betanítok két hét alatt erre a szerepre és eljátssza simán... még lehet jobban is... (mert nyilván frusztrálta Tony-t hogy ez akkor ennyi volt és a gázsira sem hiszem hogy rászorult)... ez nagy hiba, nem kellett volna ide ő.... ez neki tényleg túl B film... Amúgy meg ettől függetlenül egyáltalán nem B, hanem abszolút A akciófilm, A sztárral a főszerepben. Kifogástalan CGI betétekkel. Egy hülye játék alapján, mégis milyen legyen... hamleti monológokat sírjon el Hopkins és Susan Saradon a szerepbe halva..? A játék adoptációk elég ritkán adnak mélyebb művészi élményeket, mint ahogy a képregény filmek sem nagyon sajnos... ez egy habkönnyű műfaj, úgy kell nekiállni... én már az elején kellemesen csalódtam, mert zseniálisan adta a kőkemény tengerésztiszt csajt Milla... aztán előbb Tony Ja miatt is, majd utána már őmiatta nem annyira, ahogy haladtunk a sztoriban... egy biztos, (SPOILER) hogy nagyon hosszan bunyóznak, filmtörténeti rekord (főleg hogy tök értelmetlenül, csak túlélési ijedtségből lényegében), azt nem mondom hogy túl látványosan és technikásan, de jó iparos szinten legalábbis, és jó a Jojó is, jól betanulta a koreográfiát... a hiányosságokat az időtartam hivatott pótolni, amire szerintem még Jackie Chan is csettintett... és lényegében egyébként ez a történet csúcspontja... a többi nem nagyon méltó említésre, egy hülye sárkányos CGI akciómese a sok közül... erről nem tehet más csak az író... (a rendező nem mindig képes és hajlandó az egészet átírni, hogy jobb legyen a sztori)... járvány alatti chill filmnek teljesen megfelel...
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.05.14. 18:39:47