defiant9#47
"Ezerszer leírtam, nem tudom miért hazudod, azt, hogy nem válaszoltam!? :O"
Beidéznéd azt ahol megjelölöd az első számú komponenst, vagy bármit ami fontosabb mint a CO2?
Eddig ott tartunk hogy elfogadtad hogy az ember okozza a felmelegedést, a vízpárára gyakorolt hatásunk viszont a beidézett indoklás szerint elenyésző. Tehát akkor mi lenne ami fontosabb mint a CO2?
"ha csak a CO2 kibocsájtásra koncentrálunk"
Senki nem csak erre koncentrál, figyelembe vették pl. a metánt is meg a vízgőzödet is, a felhőket, a napot is, meg az albedót, stb.. Attól hogy nincs érdemi érved és ezt szajkózod csak magad minősíted. A számítógépes modellekbe minden ilyen tényezőt beprogramoznak a legjobb tudásuk szerint, és ezek a modellek sokat fejlődtek az utóbbi évtizedekben.
"Ez önmagában keltheti azt a szerintem téves képet, hogy a jelenlegi klímaváltozás szinte kizárolagos tényezője az emberi CO2 kibocsájtás."
Ezt senki nem gondolja így. Szokásos szalmabáb érvelésed, csak még a megszokottnál is birkább stílusban, mert 22x le lett már írva hogy nem csak CO2. Erre 23x is leírod hogy de hát csak a CO2. Tényleg ennyire primkó vagy?
"csak megállás nélkül szajózod a sztenderd PR maszlagot, mert talán eddig terjednek a képességeid."
Az hogy valamit PR maszlagnak minősítesz attól az nem lesz az. Az a sokezer kutató aki nevét adja az IPCC jelentéshez, egyenként messze nagyobb szaktudással rendelkezik mint te. Azért a CO2 a 'standard' mert a kutatások ezirányába mutatnak. És igen, én pontosan azt mondom amit a kutatók többsége, te pedig pontosan azt amit a klímatagadók többsége. Vajon melyikünk is áll a jó oldalon?