Való igaz, és én ezt nem is vitattam, hogy az antropogén H2O kibocsájtás a teljes víz-ciklust tekintve minimális. Ahogy valójában az antropogén CO2 kibocsájtás is sokkal kisebb arányait tekintve a teljes rendszert vizsgálva, mint amit kommunikálnak.
Az ember összetett módon hatással van a klímára és ennek egyik része a a CO2 kibocsájtás, az albedo átalakítása, a CO2 nyelők hatékonyságának korlátozása, a természetes párolgás befolyásolása, aeroszol kibocsájtás stb. mellett.
Tekintve, hogy a víz a fő üvegházgáz, ráadásul ennek viselkedése visszacsatolásoktól terhelt, rendkívül bonyolult, és jórészt az ember közvetlen ráhatásától független, ezért soha nem is lehet kellő pontossággal meghatározni a klíma változását, ha csak a CO2 kibocsájtásra koncentrálunk. Ezerszer leírtam, nem tudom miért hazudod, azt, hogy nem válaszoltam!? :O
Rahedli kutatás van, a CO2 hatását vizsgálók pedig a téma egyfajta divatossága folytán kapnak nagyobb figyelmet, akár több forrást. Ez önmagában keltheti azt a szerintem téves képet, hogy a jelenlegi klímaváltozás szinte kizárolagos tényezője az emberi CO2 kibocsájtás. Az IPCC jelentések nem csak klímakutatók eredményeit tartalmazzák, hanem egy interdiszciplináris összegzés. Ennek megfelelő mélységű áttekintése nagyságrendileg nagyobb terjedelmű dokumentumokat ígényelne, mint, amekkorák ezek az anyagok. Nyilván ezek már önmaguk is egy laikus/politikus számára kezelhetetlen mennyiségű információt tartalmaznak, ezért nem is szembetűnő azok irányítottsága.
A modellek, amelyek eredményeit meg jobbhiján átlagolják, valójában nem is lennének összevethetők, hiszen azok különböző mélységben tartalmazzák fontos alrendszerek reprezentációit, pl a jég olvadásából származó visszacsatolásokat, ami valamelyikben benne van, a másikból meg teljesen hiányzik. Ez is felvet gyak tudományxos módszertani kérdéseket is.
Furcsa vitamódszered van, amikor gyakorlatilag azt állítod, hogy nem is ismertettem az álláspontomat! :O Ez nyilvánvalóan nem igaz.
Az inkább, hogy azokra a felvetésekre, amiket leírtam érdemben nem tudtál reagálni, csak megállás nélkül szajózod a sztenderd PR maszlagot, mert talán eddig terjednek a képességeid.