Ez meg mit jelent, hogy visszacsatolás előtti (alap)ok!???? :O
Elég pongyolán fogalmazol.
A víz-ciklus azóta van, mióta víz van a légkörben. A víz mennyiségét pedig elsődlegesen a hőmérséklet, annak változása határozza meg, a víz mennyisége pedig visszahat a hőmérsékletre. Ez maga az alap ciklus, ha úgy tetszik alapok ami a felszíni hőmérsékletet alakítja. A víz által okozott üvegházhatás, mint alapok nagyságát a többi gáz csak módosíthatja.
Amikor a víz szinte teljesen eltűnik a légkörből (hógolyó Föld állapot) akkor alakítja a CO2 elsődlegesen a felszín hőmérsékletét. A Föld története során párszor volt ilyen, viszonylag rövid időre, illetve a sarkok esetében, vagy a jéghatár fölött ennek jelenleg is van jelentősége. Amikor viszont megjelenik a víz a légkörben, akkor mivel gyakorlatilag teljesen lefedi a CO2 elnyelési sávjait a H2O szélesebb elnyelési spektruma a CO2 hatása marginálissá válik.
Vakegér, hányszor is kell neked újra és újra leírnom, hogy a melegedés oka szerintem a víz!? Lüke!
Ha az IPCC számszerű adatait tartod irányadónak akkor kérlek idézd be az IPCC jelentésekből a víz üvegházhatására vonatkozó adatokat, azt, hogy mekkorára becsülik a légköri abszolút páratartalom növekedéséből adódó üvegházhatás növekedést, illetve mivel a víz közvetlenül is nyel el napsugárzást (ellentétben a CO2-vel) az így elnyelt energia növekedését, mindezt összevetve a CO2 növekedése miatti hatással, pl (E)RF-fel.
Bocs béna vagyok, de hiába nyálazom napok óta a legutóbbi IPCC jelentés 4000 oldalas draftját ilyet én nem találok valamiért! ;)
Pedig az általam linkelt kutatási anyagokban, pl NASA felmérésben ezen adatok egy része benne van, de az általam linkelt anyagokból is azért nagyjából összeáll a kép. Hogy a faxban van ez!? XD
Én már prezentáltam számokat a linkeltt anyagokban, most te jössz!