• defiant9
    #38
    Magyarország EU-s szinten adóparadicsom. Az nem volt egyértelmű hogy te kívülállónak tekinted magad ezen geolokáció vonatkozásában.
    Az hogy az ókorban nem volt olyan hogy szellemi tulajdon védelme, az a világ egyszerűségére, fejletlenségére vezethető vissza. Nem volt olyan termék amihez sokezer mérnök sokmillió munkaórás alkotása kell. Ebből nem következik az hogy akkor ha régen így volt akkor ma is az lenne a jó ha így lenne.
    Szabadalom azóta van amióta jogilag megvédhető, az ókorban nem volt ilyen, visszamenőlegesen ezt már nem lehet visszacsinálni.

    "okozott kárt ugyan úgy meg kell téríteni annak aki okozta, akkor is ha képtelen rá"
    Jah, tehát csak az vagyoni károkozásra gondolsz. A "nem szándékosan" még mindig egy tág gyűjtő. Ha kidől a fád és összetöri a szomszéd kocsiját akkor ő teljesen jogosan mondja hogy nincs pénze újat venni, fizesd ki te. Ilyenkor te meg meghúznád a vállad hogy neked sincs pénzed, akkor így járt? Hát nem, ha a te felelőséged, akkor te vagy aki ’így járt’, ha 30 évig fizeted akkor addig. Lehet felelőség biztosítást kötni, ahol abiztosító jótáll helyetted. Miért nem kötöttél?

    "szakértői algoritmust a helyére. Probléma megoldva"
    Az AI közel sem áll ilyen szinten. Utópia. Tehát amit tudsz az egy kivitelezhetetlen/nem létező megoldás. Szerintem min. évszázados távolságra vagyunk ettől. Vagyis továbbra sem tudsz egyetlen jobb és működőképes megoldást sem felmutatni a demokráciával szemben.