• defiant9
    #36
    Tehát a demokrácia kapcsán 0 javaslatod van. Ezek szerint ennél nem tudsz jobb társadalmi formát Legközelebb ha ilyen bőszen szapulod akkor érdemes ezen elgondolkozni.

    "Vagyis legyen annyi bevétele amennyit akar, legyen annyi profit amennyit akar, de nem lehet rajta ülni, forgatni kell."
    Multinacionális cégek vannak. Nincs világkormány, ami képes lenne ezt szabályozni. Illetve simán mondhatja hogy neki kell 100 milliárd hogy tudjon csinálni majd egy akvizíciót. Alapelv hogy mindenki azt csinál a pénzével amit akar, az magántulajdon, akkor is ha egy cégbe van befektetve. Milyen lenne már ha neked megmondaná valaki hogy nem gyűjthetsz házra hanem költsd el minden hónapban a bevételed, aztán majd vegyél fel a banktól hitelt. Ez egy totál utópisztikus öltet. Ami ráadásul azonnal csődbe vinné az államokat mert az államapír piacot gyakorlatilag kiszárítaná. Az adóparadicsomok visszaszorítáa ahogy mutattam folyamatban van. Ez egy lassú folyamat. Egyébként mi is adóparadicsom vagyunk, abból van egy csomó bevételünk hogy a német cégek nálunk könyvelik le a termelést


    "Az IP max élettartama 5 év, művészeti alkotások esetén 10."
    Miért pont 5? Tehát megírta a Microsoft a Windows-t vagy az Oracle az adatbázis kezelőjét te pedig 5 év múlva szabad felhasználásúvá tennéd, és mindenki Microsoft logo alatt terjeszthetné a totál inkompatibilis verzióit. Vagyis ilyen termékeket eleve nem is fejlesztene a jövőben senki. Sikerült a szoftver fejlesztő ipart is kb. a töredékére redukálnod, a világ termelékenységének is adva egy jó nagy pofont. Ez is ritka buta ölet.

    Nincs szemet szemért elv, az jogrendszerünkben. Tipikusan szabadságvesztést szabunk ki a komolyabb esetekben, az elkövetett cselekmény meg a ritkán irányulnak a személyes szabadság ellen.

    "Mentelmi jog megszüntetése"
    Alapból ez azért kell hogy az államhatalom ne tudja az ellenzéki képviselőket támadni. Egy bizottság fel tudja függeszteni a mentelmi jogát egy képviselőnek, ha jól látható a törvénytelenség. Nálunk nem ezzel van a gond, hanem azzal hogy az ügyészség nem is nyomoz. Erre az EU szintű ügyészség lenne a megoldás, ahogy Amerikában is van szövetségi szint.