• kvp
    #12
    "A Surface akkor jo ha nem tudsz donteni a tablet es a laptop kozott, es neha kezbe akarod fogni filmezeshez, de egyebkent laptopkent hasznalod. Bar tabletkent is meg mindig sokkal jobb mint barmilyen alternativa, kiveve persze az iPad."

    Esetleg barmelyik touch-os x86-os laptop? Hasznalhatoak rendes pc-kent es ha kell tablet-kent is. Nekem van egy kisebb (es filleres) lenovo, a nagyobb aksi es az usb hub van a clamshell-es billentyuzetben, egyebkent arrol leveve sima tablet. Gyari win10 van rajta, meg par cad program es embedded ide. Nem ez a fo gepem, de ha cipelni kell valahova, akkor inkabb ezt viszem, mert kicsi es konnyu. (es igen, ha kell, elmegy rajta a dos es a linux is, utobbit -ha eppen kell- erdemesebb vmware-ben)

    A surface jo, csak persze draga. Az ipad viszont tulsagosan limitalt ha fejleszteni szeretnenk vagy a vilag vege utan kettovel valamilyen beagyazott cuccot debug-olni. (amit persze nem lehet csak ugy kibontani es elhozni)

    ps: Az android az egy sima Google linux. Rendes root hozzafereses rendszeren siman lehet bash-ben dolgozni, gcc-vel forditani es binaris programokat telepiteni, akar egy olcso telefonon is. Csak az android gui alatt el kell inditani egy x szervert hogy a nativ programok fel tudjanak menni a kijelzore. Ezzel egyebkent at lehet venni tavoli x session-ok ablakait is, szoval az irodai desktop linux athozhato az android-os kijelzore vpn-en at (ez pont megy ios alatt is). Az embereknek persze tobbnyire eleg az a par app. (face, insta, tiktok, twitter, stb.) es ha nagyon muszaly az alap gyari bongeszo es arra az Apple rendszere is boven eleg.

    Ami nekem problemasnak tunik az Apple uj processzoraiban, az a kis meretu ram. Tehat hiaba van nagy szamitasi teljesitmeny, ha egyszeruen keves ramot raknak bele alapbol a profibb keszulekbe is. Ezt valoszinuleg minden evben fejleszteni fogjak, van hova.