Days Gone
  • Árnyvadász
    #84
    Igen az új nvidia drivert érdemes letölteni, mert nálam is teljes grafikával fut. Előtte motorozás közben belassult (szinte élvezhetetlen szintre) és a beállításokkal is tököltem, de alig volt változás, cserébe rondább lett, lagosan futott.

    Most, hogy van Geforce Experience profilja, mindent maximumra rakott optimálisan és teljesen normálisan lehet vele játszani. Eléggé szép is így, végre látom milyen valójában. Nekem a harc nagyon bejött (közeli és távoli egyaránt) és a történetmesélős része is tetszik. A világ meg részletes, változatos. Jól felépítették és az időjárás változása is elég látványos benne.

    Küldetésekből azon oknál fogva, hogy az olvasottak alapján a mellékesek nem túl izgik és önismétlőek, a fő vonalra koncentrálok és az szerintem jó. Karakterek kidolgozása szerintem szédületesen jó, szinte film kategória.

    Maguk a szereplők nekem sem annyira szimpatikusak, de mindegy ez lényegtelen.

    Eddigi legjobb élményem: Harc a medvével. Komolyan mondom még egy játékban nem féltem ennyire egy medvétől. Azt a részt (meg nyilván később vadászni is lehet majd rá - de ez küldetésen belül volt) eléggé berosálva csináltam meg. A hordáknál is megy fel a pulzus, azok is kiválóak. Olyankor imádkozom elérjem a motort és amilyen gyorsan csak tudom, elhagyjam a helyszint.

    Egyébként aki most találkozik vele először én úgy írnám: State of Decay + Far Cry keverék, de erősebb benne a történeti szál és szerencsére egy csomó átvezető van benne. Amihez nem is kellett cgi, unreal motor alatt oldották meg, tehát in-game, ennek ellenére állejtősen néz ki.

    Mentés engem is megkavart az elején, mióta van motor tényleg csak a közelébe kell menni vagy ráülni, aztán mehet a gyors mentés és utána nyugodtan ki lehet lépni. Talán annyit írnék még, hogy a lőszereket érdemes táborban megvásárolni, mert a külvilági loot-olással keveset lehet találni. Esetleg táborok kipucolása után van több, de az sem számottevő.

    Pénz meg viszonylag hamar összejön a begyűjtött növények, állatok húsának és korcsok "fülének" eladásából.