Days Gone
 • Kancsalborz
  #158
  Szerintem túlgondolod ezt a dolgot, ezek csak eltérő ellenségtípusok egy játékban hogy változatosabbá tegyék.
  De ha már efféle "mi lenne ha", vagy "mit tennék én ilyen helyzetekben " cimű anakronizmusoknál tartunk a beleélés jegyében : Akkor szerintem a banditák és a szektások még a fertőzötteknél is roszabbak, mert amíg a "zombók" tulajdonképpen már öntudatlanul egy szimpla ragadozó állatként vagy csordaként viselkednek, így ők nem tudatosan akarják elpusztítani a civilizáció maradékát, addíg a szektások ugye emberi mivoltukat adják fel tudatosan a fertőzést "imádva", a banditák meg azokat a területeket fosztják ki, és azokat az embereket ölik, akik legalább próbálnak valamit tenni hogy az emberiség megmaradjon.
  Ezek a táborok termelnek, kereskednek egymással, befogadják a magányosan vándorlókat stb, egyszóval a civilizáció utolsó bástyái.
  Természetesen nem tökéletesek, a játék nagyon jól ábrázolja ezt is: A "mammer" tábora pl. ami gyakorlatilag egy "kényszermunkatábor", ahol hülyére dolgoztatják, es verik az embereket a védelemért cserébe, elég komoly morális problémákat felvetve, de szerintem elég "valósághűen" ábrázolva az emberiség jellemét ilyen heyzetekben...
  Szerintem ezért a bandák táborainak kiirtása tökéletesen igazolva van arra a világra vetítve a játékban. Ez az: "inkább ők mint mi" című helyzet klasszikus esete, minden pátoszos finomkodás nélkül.
  No offense, de szerintem is egy ilyen világban a magadfajta : " ilyen helyzetekben mi maradék emberek fogjunk legalább össze" emberkéket már vagy elföldeltek, épp eszik öket, vagy ott csoszognak valamerre az úton hörögve...XD