• NEXUS6
    #39
    "Próbálj a tény adatok cáfolatára fókuszálni nem pedig a vicces kontextusba helyezésére."
    Ha már a mások fórumozási szokásainak megszabásánál tartunk, akkor te meg próbálj valami humorérzéket magadra szedni. ;)

    "A fosszilis üzemanyag ipar egy bevett szóhasználat/gyűjtő elnevezés ami többek közt a lenti olaj/szén/földgáz ipari cégeket reprezentálja...."
    Ja, a zöldpropaganda szerint bevett szóhasználat, aminek, mint mutattam nem sok köze van más, pl gazdasági, gazdaságpolitikai szempontokhoz. Amúgy mindennek van CO2 lábnyoma, szal ilyen szempontból az összes energiatermelő, alternatívostól, atomostól egy kalapban van.

    "Alapvetően mind a saját pecsenyéjét sütögeti,..."
    Pont ahogy a "zöld" cégek is. ;)

    "Az villamos-energiaszektort illetőn márpedig kb. ez a helyzet."
    A kettő nem választható el. Az hogy szén/gáz erőművet építsen valaki, előbb olyan környezetnek kell lennie (pl CO2 kvóták) ahol ez rentábilis...."
    Belpolitikai szájkaratéba nem mennék bele. Jó útnak tartom, hogy a termékek árába azok környezeti rehabilitációhoz kapcsolódó költségeket is építsük bele, még ha ez a CO2 kvótázás szerintem egy elbaxott dolog is.

    "Tehát ami neked nem tetszik az tuti szar mert biztos gondolkodás nélkül szavazták meg. Hát ez remek érv."
    Hát igen, az ember ilyen, ami neki nem tetszik az xar. Megenged magának érzelmi alapú kijelentéseket, anélkül, hogy venné a fáradtságot azok mélyebb hátterének megismerésére. És ahogy látom ezzel pontosan te is így vagy a fosszilisiparral kapcsolatban. ;)

    "Két dolgot látunk: azt hogy erős korreláció a korlátozó törvény és a hatása közt, illetve azt hogy sok lobbi pénzzel sem eliminálható az ilyen törvények megszületése."
    Akkor jó nagy balfaxok, hogy mégis erre költenek. :D

    "Hibás az a logikád miszerint az elért eredménnyel arányosítod a lobbizás mértékét. Jó céllal/termékkel a kicsi marketing/lobby is hatásos, nem nagyon kell győzködni(megkenni) a politikusokat."
    Vagyis a logikád szerint semmit nem jelent az általad beszúrt táblázat a fekete/zöld lobbypénzek arányáról, sőt egyetértesz a kijelentésemmel, hogy a zöld cégek sokkal kevesebb lobbipénzzel is hatékonyak a demokrata politikusoknál. Köszönöm!

    "Szokásod szerint próbálsz elterődni az alapállításról amiben tévedsz és egyéb irrelváns, pl szociológiai aspektusokat bedobni. Fókuszálj és elsősorban próbáld igazolni az eredeti állításod miszerint a hagyományos/CO2 kibocsájtásban érdekelt/fosszilis lobbi tevékenység mértéke megegyező mértékű a zöld/karbonsemleges lobbi tevékenységgel. "
    Emlékeim szerint te hoztad fel a fegyverek visszaszorításának kérdését, én csak az azzal kapcsolatos szitu összetettségére és ELLENTMONDÁSOSSÁGÁRA hívtam fel a figyelmet! :O ;)