• Tetsuo
    #4
    Még nem hallottam libsiellenes cenzúráról, de ha lenne is, a felsoroltak a világ legnagyobb közösségi oldalai, ahol nem szabadna engedni az efféle szabályszegést és vélemény- és hírtorzítást.
    Mellesleg szerintem nincs gond a cenzúrával, ha nem hazudnak róla. Az adott oldalak a szólásszabadság és a virágozzék minden virág szószólói, miközben a balos ideológia terjesztői. Egy normális világban ezek után soha többé nem működhetnének.

    Ha valaki szerint a ballibsi ártalmas, miért használna kettős mércét? Az egyetlen mérce alkalmazása, hogy a jót kiemeljük, a rosszat elnyomjuk. A kettős mérce arra utal, hogy valaki hazudja, hogy nem jobboldal-ellenes és nem politikai alapon cenzúráz, hanem pl. az úgynevezett gyűlöletkeltés ellen, ami konkrétan nem igaz.
    A kettős mérce azt jelenti, hogy ugyanazért a balost nem sújtja, míg a jobbost igen.
    Természetesen lehet konzervatív fake news is, csak a h*lye gondolhat arra, hogy az #1-ben arról van szó, hogy olyan nincs.
    Van mindkét oldalon, mégha a libsik felé billen a hazugság mérlege alapvetően, akkor is. A Facebook viszont cenzúráz sok posztot jobboldalon úgy, hogy az semmilyen szabályt nem sértett soha és semmilyen hazugságot nem állított, míg meghagy a felületén olyan baloldali posztokat, amik gyilkosságra buzdítanak és egyéb gyűlöletet terjesztenek. Ráadásul ezek nem véletlen esetek, hanem tendenciózus magatartása ezen oldalaknak. Pl. konkrétan támogatták a BLM-ámokfutást, míg Trump támogatói ellen lejárató kampányt végeztek és ellehetetlenítették őket.
    De hasonlóan látszik a zsidómelletti, keresztényellenes, modernista, hagyományellenes, deviáns, családellenes hozzáállásuk a moderációs szerepben.

    Lehet mondani, hogy magáncég, azt csinál amit akar, de először is nem, egy magáncég nem azt csinál, amt akar, rá is vonatkoznak törvények, másodszor monopolhelyzetben különös felelőssége van, amivel csúnyán visszaéltek ezek a cégek.
    Harmadszor, társadalom és véleményformáló szerepük a legfontosabb médiának avanzsálja, amit a népeknek saját érdekük, hogy erősen felügyeljék, mert nagyon veszélyes, látszik is eddigi működésükből.