• Irasidus
    #53
    "érdés tehát az, hogy ha az űrutazás mondjuk a légi közlekedés néhányszorosába kerülne csak, akkor van-e az űrutazásban olyan gazdasági potenciál, ami miatt bővülhetne a piac."
    Valószínűleg nagyban hozzájárulna az űrutazáshoz ez is, de az igazán lényeges probléma, hogy jelenleg nincs hova utazni, mert nincsenek tömegek kiszolgálására alkalmas infrasturktúrák az űrben, vagy égítesteken.
    A válasz egyértelműen igen: gyakorlatilag végtelen nyersanyagforrásokhoz jutna az emberiség úgy, hogy közben a Földön szinte teljesen meg lehetne szüntetni a rendkívül környezetszennyező bányászatot. ... Pont az a lényeg, hogy a felvitel költségeinek csökkentésével kifizetődővé válhat a bányászat. Így tud a technikai innováció piacbővülést eredményezni az űrkutatásban.
    A nyeresanyagok kitermelése nem csak a szállítási költségeken múlik, csak ez esetben azért beszélünk errő,l mert horibilis összegekről van szó. De ott van még millió olyan dolog ami írrális összegekbe kerülne, és nem érné meg ha földön is fellhető, mert könnyebben hozzáférhető. Soha nem lesz az űrbányaszt versenyképes egy harmadik világi bányász fizetésével, márpedig ezzel kellene versenyeznie. Ettő függetlenül lehet realitása, csak nem olyan nyersanyagok esetében amit a fölödön is ki lehet bányászni, vagy legalábbis könnyebben hozzáférhető.

    Az űrbányászat egy nevetséges lufi volt, ami rég kipukkadt. Engedjük végre el ezeket.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2021.03.25. 15:43:47