• defiant9
    "Ezért is írtam eredetileg, azt hogy az utóbbi 10 év adatait javasolt figyelembe venni."
    A faluvégi instagramozás ami légből kapott, ilyet sehol nem is írnak.

"Ezért is írtam eredetileg, azt hogy az utóbbi 10 év adatait javasolt figyelembe venni."
    distant past. <> 10 év. Nálam még 50 év sem.

"te ezt hány eseménynek veszed?"
    Egy esemény aminek 3 hatása van. (az áramkimaradás nem számít, csak az ami miatt tönkrementek a vezetékek)

"De ez nem amiatt a történik, mert több az energia a rendszerben, hanem mert megváltoznak a globális légkörzési rendszerek,"
    Tehát ha jól értem akkor itt végső soron azt állítod hogy az globális felmelegedés/CO2 miatt olyan pusztító időjárási események következnek be amik korábban valószínűtlenebbek voltak? És ebbe bele érthetjük nemcsak a hideg betöréseket hanem a meleg oldalt is? Wildfires

Ezt írtad:
    "A cikk szerint nem jó a fél Szaharát lefedni napelemmel, mert az globálisan 0,39 fok emelkedéssel, helyileg 2,5 fokkal járna, a Szahara teljes klímája megváltozna."
    Erre mondtam hogy mi értelme kitalálni egy utópiát és megállapítani róla hogy utópia. Továbbra sem értem miért tetted ezt a megállapítást, nem racionális a fél Szaharát napelemmel lefedni.

"Kérlek fogalmazd meg mégegyszer!
    Javaslom olvasd el előtte a cikket."
    Ezt állítottad:
    "A cikk csak azt felejti el említeni, hogy ha nem koncentráltan a Szaharát napelemesítjük, hanem a világon ugyan ilyen mértékű de elszórt napelemesítés, vagy pl víztározó építést végzünk, annak a globális hatása hozzávetőleg ugyan annyi lesz"
    Tehát megállapítasz valamit amiről le is írod hogy a cikk nem tartalmaz ilyen megállapítást. És amit állítasz az hogy mondjuk a tetőkre szerelnek szétszórtan napelemeket ugyanakkora hatást váltaná ki mint amiről a tanulmányban írnak. Ez közel sincs így. Pl
    In daytime, the presence of solar panels would decrease the air temperature by more than 0.2 K, especially in the dense suburbs, where the density of solar panels is the highest, due to both the high density of building and the fact that unlike the Haussmanian buildings of the city center, the suburban apartment and commercial buildings are flat roofed.