• defiant9
    #58
    A grafikonod jellege nagyjából jó, az én forrásom is ilyen, a texasi esemény pedig fent van a Wiki-n, illetve számtalan elemzés születik azóta ami leírja hogy a gyengülő polar vortex számlájára írható.
    Ezt a trendet hibás megközelítés éves vagy 10 éves távon nézni, a teljes grafikon pedig magas korrelációt mutat a globális átlaghőmérséklet emelkedéssel, ami logikusan arra vezethető vissza hogy minél több energia van a rendszerben, annál nagyobb szélsőségek események valószínűsége. Ráadásul az hogy mi minősül extrémnek az sem statikus, minél több az ilyen új esemény a historikus skálán, annál kevésbé valószínű hogy egy ugyanolyan esemény a következő évben is extrémnek minősül-e. Egyébként mi lenne szerinted a korreláció magyarázata?

    "Akkor valójában mit ne csináljunk?
    Vagy akkor egyáltalán ne csináljunk inkább semmit, vegyük be a méreg kapszulát?"
    A lehető legjobban csökkentsük a légkörre gyakorolt hatásunkat, próbáljuk minél kevesebb eltemetett szenet visszajutatni oda ameddig ennek hatását nem tudjuk nagy biztonsággal előre jelezni, és nem okozunk olyan hatást ami beindít egy megfordíthatatlan folyamatot (lehet hogy már túl is vagyunk ezen a ponton, jelenleg nem tudjuk). Ahogy mondtam, buta/felelőtlen az aki egyre nagyobb tüzet rak a bozótban úgy hogy nem tudja hogy mekkora is lesz az a végén, és azt sem hogy el tudná-e oltani. Ilyen esetben legbölcsebb nem(a lehető legkevésbé) táplálni a tüzet.