valheim-cover.jpg
Minecraft + Fallout + Dark Souls
  • lonvard
    #450
    Egy romban húztam ki vagy 10 napot, ehhez képest felüdülés az új blokkház. Megizzadtam vele. Legnehezebb része számomra az alapozás volt. Azért a kapa sem egy multitool, sziklákat nem takarítja el, és ahogy megfigyeltem, nem feltétlen egyengeti el a talajt. Enyhe domboldalban építkeztem, és azt istennek se akarta vízszintbe hozni egy bizonyos területen. Kénytelen voltam kisebb házat építeni, mert rálógott a talaj a gerendáimra. Persze ha lenne már csákányom meg egy-két kütyüm még és nem csak egy kapával terraformálnék, akkor valszeg nem lenne ilyen szenvedős.

    Ugye nem akartam sárban tapicskolni a házon belül, ezért a földpadlót kizártam. Először leparkettáztam a földet. Ez annyira nem jött be, mert másnapra minden elem 50%-on volt. Mondjuk ebben egy vihar is közrejátszhatott. :) Utána azt csináltam, hogy lefektetett gerendából megcsináltam a ház alapkerületét, illetve lebordáztam, hogy ne legyen gond a parkettaelemek stabilitásával. Ezek után elkezdtem parkettázni. Erre kitört a vihar. Másnapra minden elem 50%-on. Na mondom ez így kemény, és azt sem tudom hogy ez most a vihar miatt van, vagy egyszerűen csak nem úgy építkezem ahogy a játék azt elvárná, és büntet. Aztán később rájöttem, hogy az a mutatvány házépítésnél, hogy két vihar közt be kell fejezni a házat, vagy minden elem amit a vihar szabadon ér (tető nélkül), az sérülni fog. 2 napig veszettül dolgoztam a házon, éjszaka fáklyafénynél, szerencsére nem volt vihar, és be tudtam fedni a 26 fokos tetőzettel. Tetejére kis kémény. Halál egyszerű, de méretes, a falak másfél elemnyi magasak így jó a belmagasság is, és ami a fontos: nem sérülnek az épületelemek.

    Igazából az az álmom, hogy legyen egy 2-3 emeletes lakótornyom kőből, és körülötte egy várfal fából vagy kőből. Nagyon egyszerű de nagyon ősi építkezés. Semmi extra nem kell bele.

    Szakmai kérdés: munkaasztalhoz pontosan mi kell, hogy fejleszteni tudjam? Valami csillagot kellene találnom, de lehet félreértem.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.17. 12:02:07