• gosub
    #4
    Nálunk a 12 rendezvényszervezőből 1-2 szokott férfi lenni, évente kb 1-2 fő a fluktuáció. Egyszerűen így jelentkeznek, hazug a cikk, hogy ezt az arányt diszkrimináció miatt tenné nálunk a munkaadó. Most az ilyen sztereotip cikkek a menők a trend ahol állandóan a diszkriminációról van szó. Az én szakmám iskolájába is fehér holló a női jelentkező, pedig várnák őket. A munkahelyemen mindenféle szakterület van, azokon a területeken ahol a fizikai munka rész növekszik szépen elfogynak a női alkalmazottak, ahol meg a legtöbbet kell ücsörögni ott kb kizárólagosan nők vannak. Ha emelni, átpakolni kell egy számgépet, vagy odébb tenni egy asztalt azonnal csak a férfiak kerülnek előtérbe, azaz hívják, hogy ez nekik nem begyere... Az állatlános karbantartás nálunk egyáltalán nem egy megerőltető feladat, simán csinálhatnák nők is (persze már ez a feltételezés is diszkriminatív), de 25 év alatt még soha se jelentkezett erre nő.
    Ha ennyire nagyon nagy a diszkrimináció akkor lenne pár munkaköri ötletem ahová bevezethetnék a divatos női kvótát és meglátnánk hogy csődöltetnénk be a területet jelentkezők híján.
    Ez az egész egy marginális probléma, ami felfújva lehet revolverezni, sztereotípiát kiépíteni és ráhúzni olyan területekre, témákra amivel a normális beállítottságot rombolni lehet.