• Kryon
    #26
    Szerintem te nem érted. Egy ideális világban persze egy politikus emberek millióit képviseli, azok érdekeiért harcol. Csak sajnos a gyakorlatban ez talán sosem volt így, manapság pedig már biztosan nem így működik. A politika egy színház lett, ahol a politikusok a saját és a mögöttük álló lobbi/elit érdekeit képviselik, azt a bizonyos több millió embert pedig szavazógépnek tekintik, akiket csak valahogy meg kell győzni/be kell csapni, hogy az ők és sleppjük kiváltságai és messze átlag fölötti életszínvonala biztosítva legyen.

    Szóval én azt mondom, hogy mivel a politikusok nem látják el feladatukat, és semmilyen jel nem is utal rá, hogy ebben változás állna be, ezért az lenne a legjobb, ha kivennénk őket az egyenletből. Nem egyik vagy másik oldalt, hanem az összeset. Aztán ahogy egy gyár vagy egy autó is működhet automatikusan, úgy kellene az államnak is működnie. Ideológiailag semlegesen, politika nélkül. Mert ha a politika nem használ, akkor legalább ne ártson.

    Álláspontomat mindaddig fenntartom, amíg nem látom, hogy a politikusok ténylegesen képviselni kezdenék az emberek érdekeit. Ha nem töltik be a funkciójukat, nincs rájuk szükség. Le kellene csapolni a mocsarat végre, valahogy.