Mass Effect 5
  • lwb
    #15
    Szerintem is muszáj lesz választaniuk egy befejezést a ME3 végéről és szerintem meg is van melyiket: a legjobb (legtöbb war assetet igénylő) befejezést választották: destroy úgy, hogy Shepard túlél. Ha synthesis lett volna, akkor Liara nem így néz ki, ha control, akkor meg nincs N7 vértdarab a roncsok között, mert ugye Shepard dezintegrálódott és ő irányítja a reapereket.

    Én szerintem ezt úgy oldják meg, hogy dobják a számozást, nem ME4 vagy 5 lesz a neve, hanem vagy csak ME simán vagy ME: The Return vagy valami ilyesmi. Nem lesz karaktergenerálás, Shepard meg miután lényegében ismét meghalt vagy majdnem, nulláról tudja kezdeni az egészet, akár még amnéziája is lehet, bár ez túl nagy klisé, a ME univerzumban még nem lőtték el.

    Abban igazad van, hogy az Andromedát is meg lehetett volna csinálni jóra, de a nem csinálták. A karakterek másolatok, nem emlékezetesek, egyszerre akart a játék ME1,2 és 3 is lenni. Nem működik egy ME3: Citadel DLC-s "csapatépítés" olyan karakterekkel, akiket nem 4-5 éve ismerünk, hanem 4-5 órája csak. Egyszerűen nincs ugyanaz a hatása, amikor a 40 perccel előtte bemutatott, teljesen jellegetelen lófasz karakterrel piálok a MEA-ban és nagy barátság kötődik, ahhoz képest, amikor Garrus-szal lövöldöztünk 5 év és 400 óra játék után sörösdobozokra a Citadel dlc-ben. Az egyik karakterhez kötődünk, családtag, a másiknak már a nevére sem emlékszem. Ha a MEA nem akart volna több lenni, mint a ME1, akkor működhetett volna.
    Visszatérni Shepardhoz azért is jó ötlet, mert ott a teljes brigád. A régi karakterek. A nosztalgia pedig óriási erő, egy közepesen szar játékból is klasszikust tud csinálni. Ezt a ziccert nem lehet kihagyni.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.12.12. 06:54:42