• gosub
    #31
    Nekem ez egyáltalán nem jó így. Van fordított eset és jó példa is, becsülöm is azt a cigány nénit, nála voltak óvodások a gyermekeim, de miért baj az ha nem akarok önként és dalolva a késbe rohanni? Azt felejted el, hogy maguk között is a saját törvényük szerint élnek, viselkednek amit maguk alakítottak ki. Lassan ott tarunk az ilyen hülyeségek miatt, hogy rasszizmus lesz a védekezés.
    Tévedésben vagy a bőrszínnek semmi jelentősége, az csak a külsődleges jegyek. Vagy már az is rasszizmus ha két embert a természeti adottságok miatt meg tudok különböztetni? Ha a kutyát a farkastól meg tudom különböztetni az is rasszizmus?

    Tudtad, hogy a cigányok lakta falvakban megfélemlítik a még ott lakó magyarokat, de ők mégsem válnak olyanokká, mint ahol állítólag kirekesztett félelemben kell a cigányoknak élniük. Tudtad, hogy sokkal több magyar él szegénységben mint cigány, mégis a börtönökben túlnyomórészt cigányok vannak, a fiatalkorúakban 90%-os. Ez szerinted bizonyára a rasszizmus miatt van. Tragikomikus volt látni, hogy egy cigány riporter dokumentumfilmet készített a fiatalkorúak börtönében, a rengetegben egyetlen magyar fiatal volt.

    Majd a sógoromnak is elmagyarázom, hogy rasszista. Még egy története jutott eszembe tőle, 100 lelkes falucskában lakik a családjával és a 2008-as válság idején többen igencsak még jobban szegényedtek (nem jutott eszükbe lopással kompenzálni), sőt egy nagyon sok gyerekes cigány családot befogadott a falu egy üres házba. Edényeket, bútorokat dobott össze a falu, mindent ami az emberi élethez kell. Eladták. Pár nap után kezdődtek a problémák, felesége bejön az udvarról és ott van a konyhában egy égből pottyant kölök, hűtőjükben turkálva. Befogadottak az iskolázásról hallani se akartak, védőnői szolgálatos néni második alkalommal már nem jött ki mert megfenyegették. Elkezdtek eltünedezni a kertben hagyott apróságok. 3-4 fős gyerekcsapatban egymás nyakában lófráltak a falu 3 utcájában napközben amikor a rasszisták dolgozni voltak. Így jobban belátni a házak ablakán. Emberéletben szerencsére nem esett kár. Végül kenyértörés lett és egyszer győzött a rasszista magyar falu, mindössze egy év után sikerült kitenniük őket.
    Szerintem le kéne buszoztatni oda néhány érzékenyítőt, hogy micsoda rasszizmust csináltak és próbálják meg újra és újra.