• gosub
    #28
    Nem ismerek se Tongait se Szenegálit. Viszont nap mint nap közlekedek BKV-n meg a városban és van némi tapasztalatom az 500 éve integrálatlan bevándorlóinkkal. Én egy nagyon visszafogott, törvénytisztelő és rendszerető ember vagyok, nem rettegtetek senkit, de egyáltalán nem látom ezt visszatükröződni azokban akiket megemlítettem. Ha van belőlük 3-4 egy csapatban a 4-6-os villamoson akkor nagy az esély a balhéra, ilyet sokszor tapasztaltam. Olyat is láttam, hogy egy magyar, számomra hős a megtámadott (szóváltásba keveredett azaz belekötöttek) védelmére kelt, de csak szóban, na ő kapott a legtöbb ütleget a csapattól miután kivitték a megállóba. Én nem vagyok ilyen bátor, hogy agyonveressem magam. A legdurvább eddig mégis az volt, hogy a 32-esek terei megállóban két 10 év körüli magyar iskolás sráchoz odament 5 tizenhúsz éves beilleszkedést elnapoló, a gyerekeket iskolatatyójuknál fogva nem engedték el és verbális fenyegetőzéssel (ami csak az ő esetükben nem lehet rasszista kifejezés) gyorsan kiürítették a zsebeiket, mobiltelefon, kis pénzecske. Őket nem verték meg, csak picit megalázták és sírva szálltak az érkező villamosra, szerintem életre maradandó emélkekkel.
    Nekik magyarázd el, hogy ők a kirekesztő rasszisták, főképp ha eztán kerülni kezdik a cigányokat és ezzel szegényekben félelmet keltenek az Okos Hans kísérlet szerint.

    Baranyában lakó sógoromat huszonévesként a rasszizmus áldozatai megkéselték, csak a karját vagdosták össze, mert nem vette komolyan a régi mondást és cigány útra ment. Szóváltásba keveredett azaz belekötöttek és nem akarta kifizetni az elengedési pénzt.

    Tongaiaknak Tongában, Szenegáliaknak Szenegálban a helyük. Szeretem a kutyánkat, de ettől még nem engedem be a lakásba se én se a családom, mert mindennek és mindenkinek meg van a helye.

    Utoljára szerkesztette: gosub, 2020.11.28. 12:24:47