• kvp
    #91
    Par aprosagot en is leirnek:

    Minden halott eseten szukseges mintat venni es ha volt covid fertozese, akkor bekerul a statisztikaba. Azok akiknek nem volt alapbetseguk, vagy feltoltes alatt van (tehat halalakor nem volt ismert alapbetegsege) es akikhez tudogyulladast irnak, azok mind tisztan covid-ban haltak meg. Akinek volt alapbetegseguk, azok jelentos resze nem halt volna meg az elkovetkezo par evtizedben, csak nem voltak 100%-ban egeszsegesek. Nagyon keves olyan halott van, akik megfertozodtek, de nem tudott a virus annyira hatni rajuk, mert meghaltak kozben. Ilyenek pl. az autobalesetben meghalt tunetmentesek. Viszonylag keves ilyen kerul be a statisztikaba, de par elofordult mar. A halottak tobbsege covid halott, ugy nez ki, hogy kiszoritotta az eves influenzat a versenybol. (ha veletlenul az is feljonne, akkor az ugrasszeru halalozasi ugrast okozhat a kombinalt fertozesek miatt)

    Masodszor pedig a maszk arra kell, hogy minel kevesebb embert fertozzon meg a mar beteg, de meg tunetmentes ember. Ezert akin nincs maszk, arrol erdemes feltetelezni, hogy fertozo beteg, akin van, de tuneteket mutat (pl. kohog, fullad, stb.) arrol is. A tobbiek vagy betegek vagy nem, de kisebb veszelyt jelentenek. Viszont veluk sem szabad par percnel hosszabb ideig egy legterben tartozkodni es senkihez ne menjunk 2 meternel kozelebb ha nincs elotte plexi fal. Maszk nelkuli emberek esetn 10-15 meteres minimalis tavolsag az ajanlott. Semmikeppen ne menjunk termeszetes vagy gepi uton nem szelloztetett helyisegbe (bolt, etterem, stb.) mert az ilyen helyeken meg a helyes maszkhordas ellenere is felgyulhet a virus koncentracioja.

    Az iskolakba kuldott gyerekek eseten is kotelezo kellene hogy legyen a maszk es a folyamatosan nyitott ablakok, tovabba mivel kozossegbe ment a gyerek, ezert otthon is kotelezo lenne a gyerekeknek es a szuloknek is ha nem akarjak egymast megfertozni. (kiveve alvashoz, ha van kulon szoba) Ha ezt nem tartjak be, akkor gyakorlatilag az iskola osszes gyereke es szuloje osszejarhatna egy kozossegbe, mert keresztbefertozik egymast. Egy ismerosom nem is engedte az altalanos iskolas gyerekeit iskolaba szeptember ota, mivel kutatokent tisztaban van a jelenseggel. (a magyar kutatok jo resze anno csernobil idejen is bezarkozott csaladostul es csak korabban keszult konzervet mertek enni jo fel evig, mert tisztaban voltak a bajjal)

    Sokszor leirtam, de a valodi megoldas a teljes kijarasi tilalom lenne, senki nem megy sehova 3 hetig, meg a kutyakat sem viszik le. (panelbol sem) Ha barkinek barmi kell (ennivalo, gyogyszer), a hadsereg biologiai vedoruhas katonai visznek neki. Tavasszal kinjukban pontosan ezt csinaltak Kinaban es tokeletesen bevalt, mert nem tudott tovabbterjedni a virus, aki meg elktapta az vagy felgyogyult otthon vagy meghalt. (a halottakat 3 naponta szedte ossze a hadsereg) Minden mask csak idohuzasi kiserlet a vakcinak megjeleneseig.

    "S a változás szele elkezdett újra feltámadni az amerikai elnökválasztással."

    Ha a valtozas azokat jelenti, akik kepesek voltak visszatartani a kesz oltasokat politikai es gazdasagi alapon, tovabba a nyitott es nemzeti hataroktol mentes vilag eszmeje alapjan nem engedtek a Kina elleni teljes katonai vesztegzarat mar Januarban, akkor beloluk nem kerunk. Nekik valamiert politikai erdekuk fenntartani a valsagot. Persze azokbol a populista hulyekbol sem, akik nem hajlandoak teljes kijarasi tilalmat elrendelni vagy elkuldik kulfoldre nyaralni az embereket augusztusban. A nagyobb gond, hogy ha a globalistakat es a hulyeket kihuzzuk, akkor nem sok lehetoseg marad. Talan a kinai es amerikai maoistak. Ha minden ugy alakul ahogy a media mondja, akkor az utobbi csoport kap nemsokara egy lehetoseget az usa-ban. (egy nagy tarsadalmi kiserletre, ahogy a szovjetunioban mondtak) Europaban pedig a nemzeti erok kihalasaval vegre megjelenhetnek az igazhitu iszlamista partok. (oket legalabb tomegesen tamogatjak a nyugateuropai fiatalok is)