• TokraFan
    #107
    "Szóval számodra a vallásos, aki megtapasztalta Isten (vagy a transzcendencia) létezését, elmebeteg;"

    A szövegértés nem az erősséged, én ugyanis nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy nincs bizonyítékod arra (és senkinek ezen a világon), hogy amit megtapasztalsz, az:
    1. Valóság és nem képzelgés
    2. Isten lenne (bármit is jelentsen ez)

    Vagyis hivatkozhatnál rá Te is, és az összes hívő feltételes módban, és akkor senkinek semmi problémája nem lenne ezzel. De onnantól, hogy képtelenek vagytok bizonyítani, nem szabadna kijelentő módban, tényként beszélni erről, mert így már nem különbözik semmiben a hallucináló elmebetegektől sem, akik kis zöld UFO-kat látnak éjszakánként és ezt valóságként élik meg.

    Én sem jelentem ki -és a tudomány sem-, hogy a Big Bang teória márpedig megdönthetetlen tény, és eszerint kell élnünk az életünket, mert csak! Mivel nem tény, bár még így is több kézzel fogható megfigyelés és adat támasztja alá, mint azt, hogy XY akármi/akárki létezik. A problémát valójában Ti generáljátok azzal, hogy nem vagytok képesek reálisan szemlélni a kérdést, és azt mondani, "igen, én hiszem hogy XY akárkit/akármit megtapasztaltam, de belátom, hogy nem tudok felmutatni semmit amivel igazolni tudom, tehát békén hagyok másokat és megtartom a csodámat magamnak. de minimum nem kezdek gyűlölni és démonizálni embereket azért, mert nekik ennyi kevéske bemondás nem elég". Nem tudom képes vagy-e felfogni, mi itt a probléma?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.21. 01:23:31