COVID-19
  • Botond #393
    Megszámolni se tudom mennyi oltást nyomtak már belém életem során. Mikor Tanzániába meg Zanzibárra mentem, akkor szerintem egyszerre négyet is, nem így 1,5 évre elosztva. Lehet bele is fogok halni az oltás következményeibe, de az egyszerre kapott négy oltás óta eltelt 12 év már, szóval már nehéz lesz kimutatni, hogy az oltás vitt el.
    A gyerekeim is kaptak már tucatnyi oltást. Persze akkor is voltak már okosak, akik a mindent is jobban tudták az internet alapján, és megvédték a gyerekeket az elnyomó oltásoktól. Van a rotavírus, ami ilyen hányás, kiszáradást okoz, és "ideális" esetben kórházban végzi a gyerek, infúzión. Az pl nem kötelező oltás, hanem 20 ezer körül van az oltás darabja, gyerekenként kell kettő, én pl kicsengettem a 80ezret, de volt aki okosabb volt nálam, és nem is hagyta oltani a gyerekét, meg pénzt is megfogott.
    Mondjuk mikor virrasztottak a kórházban az infúzióra kötött gyerekükre, akkor még idejük is volt a virrasztás közben átgondolni, hogy mire pörgessék be a megspórolt zsetont, de valahogy nem érzem, hogy ők jártak volna jobban. :D
    Persze volt aki oltás nélkül is megúszta a kórházat (a rotát nem, azt elkapja szinte mindegyik gyerek), de én kockázatkerülő vagyok, amit meg lehet előzni, vagy mérsékelni, azt szerintem meg kell lépni.