COVID-19
-
DRFlame #223 Az én álláspontom nagyjából egyezik a MOK álláspontjával, mivel "hülye" vagyok a témában és a tapasztalataim is azt mutatják, hogy tényleg túlterhelt az egészségügy és hogy ez a nem COVID-osokra is negatív hatással van és mint írtam többen meghaltak COVIDban a környezetemben, rengetegnek azért nem mondanám, de oltatlanok voltak. Sajnos autoimmun betegként többet járok kórházba a kelleténél és beszélgetek eleget orvosokkal, remek emberekkel akik teszik a dolgukat annak ellenére hogy milyen körülmények között kell dolgozniuk. Egyhangúan az oltást javasolják. Lehet hogy én vagyok a vak, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan orvos aki nekem évtizedek óta segít és szidja a kormányt, hogy mennyire leszarják az egészségügyet, hirtelen meg van véve kilóra, hogy a kormánnyal egyetértve azt az oltást javasolja ami nekem káros lenne. És közben meg a végstádiumú rákos ismerősömet hazaküldik a kórházból, mert neki már úgyis mindegy és inkább a covidos kapta az ágyat. És szerencsétlen orvos is a sírás határán van, mert ezt azért nem egyszerű közölni a beteg hozzátartozójával. Vagy ezt is pénzért csinálják? És az adott orvos oszkárdíjast alakít az embereknek?
Próbaképpen tegyük fel, hogy az oltás az tényleg jó és nem csak egyéni szinten segít, hanem megfelelő átoltottság mellett a gazdaságra is előnyös hatása van. Tehát téged nem csak azért szeretnének beoltani, hogy neked segítsenek, hanem azért is mert ha te nem kerülsz kórházba, akkor addig is hasznos tagja maradsz a társadalomnak és nem terheled az egészségügyet (win-win), mert ez nem csak a te érdeked hanem mindenkié. Minden közösségben vannak szabályok amiket be kell tartani. A kreszben a sebességkorlátozás sem arról szól, mert a potenciális gyorshajtó életét szeretnénk foggal körömmel megmenteni és nem is arról, hogy a te szabadságodat korlátozzák, pedig végülis azt teszik. Nem lehet hogy ez nem félelemkeltés, hanem csak felhívás arra hogy oltással elkerülhető az egészségügy ilyen szintű terhelése és ezért szeretnének rávenni minél több embert, hogy a társadalomnak jobb legyen? Mert ez többszörösen visszahat az általános társadalmi jólétre. Persze HA tényleg olyan jó az oltás, mint amennyire mondják.
Rengeteg kérdésedet nem tudom megválaszolni, mert nincs meg hozzá a tudásom. Én is féltem az oltástól megbeszéltem a félelmeimet az orvosaimmal. Ennél többet nem tudtam tenni. Még most is el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy át lettem baszva és valaki szándékosan valami rossz anyagot akar belémdöfni és a kormányon és az orvosokon keresztül lenyomták a torkomon, de ehhez annyira gonosznak kellene látnom a világot amiben élni sem akarok és akkor jöjjön aminek jönnie kell. De fura lenne, ha a kormány feltenné erre a választásokat. Most nekik kifejezetten a népszerű intézkedésekre kellene rámenniük. Ahogyan próbálkoznak is egyéb területeken.
Számomra egy sokkal valószínűbb forgatókönyv az hogy te tévedsz. És erre sajnos okot is adsz a túlzásaiddal. Senki nem kapott még (javaslatra) 6 oltást és szerintem az általad felvázolt védelem sem volt beígérve az oltottaknak. Amit a Kóborról írtál az is erősen sántít (mivel igazából senki nem közvetlenül a COVID-ba hal bele), de már korábban is amikor a párod esetével érveltél az is sok sebből vérzett. Amit az immunreakcióról írtál annak sem látom jelentőségét. Az hogy oltás nélkül is van immunválasz kb semmit nem jelent. Sokkal fontosabb, hogy mikor kezd reagálni az immunrendszer és mennyire erősen. Mint írtam én autoimmun beteg vagyok nálam éppen az a baj, hogy folyamatosan aktív az immunrendszerem. Egy vírusnál is azért sem mindegy hogy milyen gyorsan reagál a szervezet, mert sokszor az immunrendszer is járulékos károkat okoz és ha az oltás miatt hamarabb tud reagálni a szervezet mert egyből tudja mi a dolga, akkor kisebb reakcióval kevesebb kárral tudja ezt megtenni. A maszk mögött sem látom hogy milyen szándékos gonoszság állhatna. A duplamaszkot azért találták ki, mert a maszkmaffia is lefizetett mindenkit?
Pedig én is elég pesszimista vagyok és azt látom hogy rossz irányba megyünk úgy általában. De itt szerintem iszonyatosan leegyszerűsítesz dolgokat és emellett még olyan irányba ferdítesz, hogy azzal jobban meg tudd indokolni az álláspontodat. Lehet hogy én is írtam hülyeséget az immunrendszerről meg az oltásról, mert nem vagyok szakértő.
Szóval mégegyszer, lehet hogy tévedek. És nyilván ez is egy hitrendszer amiben én élek, mert elhiszek bizonyos statisztikákat, nem győzödtem meg róla személyesen hogy minden ember tényleg úgy halt meg ahogy és hogy a vírus tényleg úgy működik ahogy mondják. De azért próbálok a lehető legkevésbé szubjektív lenni és megpróbálom elképzelni a te hitrendszeredet, hogy hátha az is elég alapos és a két hitrendszer szembeállításával esetleg rájövök hogy én tévedek.
Az viszont valahogy úgy néz ki, hogy az oltást gyártó cégek és a maszkoscégek tolják ezerrel a kamu információt és megveszik a kormányokat meg a szakértőket, hogy az emberekbe beadjanak valamit amire nincsen szükség. Sőt, mivel írtad, hogy inkább börtönbe mennél, ezért valószínűleg nem csak semmit nem ér az oltás, de kifejezetten káros, tehát valaki ezen nem csak pénzt akar keresni, hanem szándékosan egészséget akar károsítani. És a kormányok ebbe többnyire egyhangúan belemennek úgy hogy közben klímakérdésekben nem tudnak megegyezni. És tökre népszerűtlen intézkedéseket hoznak ezzel kockáztatva a hatalmi pozíciójukat némi profitért. Ha az én hitrendszerem valahol sántít akkor a tiednek nincs lába. De persze mégegyszer mondom ez mind az én szemszögömből. Szívesen elolvasom ha jobban leírod a te hitrendszeredet. És lehet hogy tényleg az is stabilabb lábakon áll, csak nekem nem jött át.
A betüjátékkal is csak jobban kételkedek benned. Számomra félelmetes hogy valakinek az bármiféle jelentőséggel bír ebben a témában.