COVID-19
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Maga az élet egy kockázat, de egy bizti öv is tud kellemetlen helyzetbe hozni ha ég az autó és nem tudod kikapcsolni.
Ez eddig stimmel, csak gátak nélkül rotyra tenné az országot és az az x százalék aki egy vállrándítással átvészelné nem biztos, hogy képes volna működtetni a napi szükségletek szintjén.
COVID-19 : Measuring viral RNA to predict which patients will die
link
Az a baj ezzel a geci vírussal, hogy bizonyos genetika megléte esetén, még az oltás sem menthet meg 100%-ban, a haláltól vagy a nagyon súlyos szövődményektől. És, ezt sajnos nem lehetséges semmiféle házi hókuszpókkal kideríteni, hogy mik ezek azok a bizonyos tényezők. Még, mindig sötétben tapogatózunk e téren. Sokakon, szinte észrevétlenül vagy kis tünetekkel megy át a vírus, míg mások nagyon megszenvedik ezt. Oltástól függetlenül is.
https://www.facebook.com/100044401120417/posts/453687082787992/?d=n
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Dombóvári István
November 26., 7:27 ·
Elkaptam a koronavírust!
Mindig komolyan vettem, de nem hittem, hogy ilyen lesz.
Be voltam oltva és vigyáztam, ahol csak tudtam és mégis.
Velem együtt nagyon beteg lett a feleségem és a 10 hónapos fiunk.
Soha, megközelítőleg sem voltam még ilyen beteg.
Több mint egy hétig lebegtem 40 fokos lázban, már a tudatom sem volt tiszta. A feleségem ápolt engem, miközben a fiunk életéért rimánkodtunk, aki már inni sem volt képes.
Az én feleségem egy hős, egy amúgyis törékeny nőci, aki nagybetegen képes volt vigyázni ránk és minden éjjel virrasztani a kiskutyaként köhögő babánk betegágyánál, miközben én annyit tudtam hozzátenni, hogy hajnalokig delíriumban hörögtem.
Még mindig arról, a szaros koronavírusról beszélek ám, amiről a mémek szólnak!
Mikor nagy nehezen lement a gyilkos láz, jött a többi. A gyógyszerek szétcseszték a gyomrom és a covid nagyon komoly pusztítást végzett a tüdőmben.
Még mindig alig kapok levegőt, rohadék egy érzés, hogy szívod, de nem jön!
Túlvagyok egy hetes infúziós kúrán. Enni, állni sőt beszélni se nagyon tudok még, de már látom, hogy nem fogok meghalni! (bár a szövődmények még érkezhetnek)
Ha nincs a háziorvosom, Ladoniczky Zoltán, akkor belehalok, ez nem is kérdés. Ez a szar, jön, lát és visz mindent....
A KORONAVÍRUS KIBASZOTTUL LÉTEZIK!
Takarózhatsz majd ennél jobb sztorikkal, hitegetheted magad mindenféle olcsó konteóval, röhögd ki azokat akik elővigyázatosak, nyugodtan csináld, gyűjts vele jó sok lájkot.
A vírus meg majd figyel téged egy sötét sarokból és meg fog ölni!
Teljesen evidens, hogy OLTASD BE MAGAD!!!
Ezt ÉN mondom, nem az Rtl, fidesz, Sorosgyörgy meg minden amit ilyenkor reflexből válaszként kapunk a mindentagadóktól!
A filléres papírmaszk meg a kézmosás nem fog megvédeni senkitől, főleg a karácsonyi teszkós hordáktól, akik az összes kasszában majd a TE nyakadba fog beleköhögni!
Legyél minél kevesebbet emberek között. Tudom, ez nem normális! De ez az időszak, ez a helyzet sem az!!!
Az életetek múlhat minden apró döntésen!!!
Lemondom az idei összes fellépésem, nem látom biztosítottnak sehol azt, hogy a vírus ne terjedjen tovább!
További szeparáció nem megoldható!!!!
Könyörgöm nektek: tanuljatok a példámból!
Majdnem elvesztettem mindent!!! 😞 😞 😞
Akit zavar az őszinteségem vagy a véleményem, tudja hogy kell kikövetni!
Komment nincs, kérdések sincsenek, ha mégis vannak, szakemberekkel beszéljétek meg, NE egymással!!!!
VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!!!
Jó egészséget mindannyiótoknak!!!
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Fast ein Viertel der Intensivpatienten vollständig geimpft 21.11.05
https://orf.at//stories/3235440/
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.11.24. 11:57:38
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2021.11.21. 21:32:30
Because I said so... that's why.™
A probléma eléggé összetett. Megoldhatatlan, hogy csak az oltatlanok viseljék a következményeket.
Annyi, hogy amikor egészségügyi vészhelyzet van, akkor az összes egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó költségük legyen saját zsebből megtérítendő, mert aki nem szolidáris a társadalommal, azzal a társadalom se legyen az.
Bekerül kórházba, mert nincs oltása? Semmi baj, nem is kell se oltani, se semmit, csak a napi pár tízezerforintos kórházi ellátás költségét fizesse meg.
Az ő teste, az ő döntése, az ő pénztárcája. <#awink>#awink>
https://www.facebook.com/omegaoratorium.music/posts/444942183654046
Talán sírnom kellene,hogy egy ilyen nagy múltú együttes,ilyen kegyetlen módon múlik el,amikor részben tehettek volna ellene.Kitartást Meckynek!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.11.20. 23:18:07
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Még tavaszal mondta hogy ők az élettársával oltás ellenesek.Oké.Megértettem.Az ő döntésük.Okosabbnak hittem az öregemet.
Végülis a történet röviden hogy elkapták a deltát és othoni karanténban voltak.Az élettársa átvészelte az öregem állapota rosszabodot kicsit ezért bevitték megfigyelésre pécsen a megyei kórházba.Az nap mikor bekerült felhívott telefonon .Mondta hogy volt CT-n és egy 25-s skálán 11-es erősségű tüdőgyulladása van.Mondtam neki hogy az semmi simán kijön onnan.Rá 2 napra felhívtam hogy érdeklődjek az állapotáról és tök rendben volt minden.Még meg is jegyezte hogy a sok megfigyelt közül ő az egyetlen nem beoltott.A többi mind kapott oltást.Mondta is 2-3 nap és jön kiÉs milyen alattomos geci egy virus ez a delta-Rögtön a következő nap romlott az állapota .Át is került a covidosztályra ott már rátették a lélegeztető gépre és kis idő múlva mélyaltatásba rakták az állapotarpmlása és a fájdalmak miatt és másnapra elhunyt.
Elég lett volna egy kibaszott oltás. 1
De ő makacsul még mikor bekerült és felhivott telefonon mondtam neki öreg oltasdbe magad ha kijösz.Aztválaszolta fiam nemoltatombe magam.73 volt a fater
Tudom hogy ithon mindenki full fociszakértő meg politikus meg virologus de hát ez az eset is rávilágit hogy idös koruaknak muszály a védőoltás. Sok ismerősöm mondta hogy ez csak egy felfujt lufi .Mondomneki de egy éve tavaly oktoberbe egy honapig feküdtem othon tüdőgyulladással.Lánc dohányos vagyok.De ez se hatotta meg.Modom múlthéten halt meg az öregem a deltába.Nem nem az nemlehet. Nocomment
Vigyázzatok magatokra <#integet2>#integet2>
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2021.11.13. 12:58:36
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A szüleim (70+) szerencsé(m)re elmentek az oltásokra, már a 3.-on + az influenza oltáson is túl vannak,
pedig a fater az nem egyszerű eset, de most nem kellett vele "harcolni".
Ellenben az unokatesóim azok a "lepattan rólunk minden"-be hisznek, eddig elkerülte őket,
de remélem nem az intenzíven kötnek ki, ha el is kapják majd egyszer.
Először azthittem te is egy ujreges okoska vagy.De nem.Irjál még sokat
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Randompistike tudja a valaszt: ejszakara jol fel kell oltozni, nappal meg kerulni az arnyekot.
De nyilván a tudósok nem járnak fel szájkaratézni a facsére, szóval randompistike és barátainak a véleményei nagyobb darabszámban jelennek meg a neten, mint a tudományos kutatások, szóval a tudomány az hülyeségnek tűnik végül. Nem mellesleg azért is, mert egy tudományos kutatás kicsit több idő, mint random megalapozatlan hülyeséget posztolni a netre.
Erről az jut eszembe, amikor még a mezőgazdaságban dolgoztam és a nyugdíjas napszámosok vitatkoztak vmiről, amikor is az egyik mondta, hogy minél közelebb megyünk a Naphoz annál hidegebb van. És alá is tudta ilyen szép logikusan támasztani, mint az önjelölt virológusuk, hogy ugye a hegyek lába messzebb van a Naptól, és ott melegebb van, és ahogy megyünk felfele a hegyen, úgy kerülünk egyre közelebb a Naphoz és egyre hidegebb lesz. És hát ez is egy logikus levezetés, tisztán látta a kérdést, nem zavarta össze az a felesleges tudás, amit általános iskolában lehet összeszedni.
Ugyanez az ellenanyagos okfejtés is. Én nem is értem minek járnak emberek orvosi egyetemre, ha mindenről 1 paraméter alapján nettó 4 másodpercben meg lehet állapítani, hogy mi a helyzet. Szegények mennyi időt elpocsékolnak az életükből, pedig ilyen tökegyszerű ez!
Azt az idő hasznosabb dolgokra is fordíthatnák, pl kitalálhatták volna, hogy hogyan utazzunk el a Napra, anélkül, hogy menetközben megfagynánk!
the world is mine
Mivel az emberek sokszínűek, ezért mindenkit másképp visel meg a vírus, de arra nincs teszt, hogy kiket oltsunk.
Mert van akinek csak kapar a torka egy kicsit és van akit a lélegeztetőgép tart életben.
Ha ezt tudnák szűrni akkor csak azokat oltanák akiket súlyosan megviselne a vírus, "és hello".
De az emberiség történetében volt pár járvány amit csak a töri könyvből ismersz, mert a védőoltásokkal olyan szintre leszorították, hogy elvétve hallani egykét esetet, miközben milliókat tett a sírba annak idején.
Ha megvalósulna az "oltásellenesek" álma miszerint egy vizsgálattal kimutatható volna az egyén reakciója bizonyos vírusok és azok védőoltásai ellen akkor meg lehet az zavarna, mert a munkáltatód nem alkalmazna mert magasabb a kockázati besorolásod pl.
A fene tudja mi volna jó.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
the world is mine
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.09.02. 12:31:47
the world is mine
Én támogatom az oltást,és be is oltattam magam kétszer áprilisban a szputnyikkal,(érdekes arról még nem hallani rossz híreket),és már várom a harmadik oltást is,az pfizer lesz valószínüleg majd valamikor ősszel.