• NEXUS6
    #99
    "Már elmondtam hogy ostoba vagy ha olyat dokumentum publikálást várod el az ügyészségtől amit nem kell publikálnia. Előbb kerülj képbe az arizonai joggyakorlattal és utána kérj innen nyilvános dokumentumokat."
    "Mutass rá kélek hogy hol is szerepel ebben hogy a nem létező/publikus ügyészségi indoklásra vagy kíváncsai nem pedig az NTSB-ére amit említettem abban a mondatban amire ez volt a válaszod. Kerüld a pongyola fogalmazást, mert ilyen felesleges körökre vezet. Az kb. 30 hsz. óta ismert hogy az ügyészég belő döntési mechanizmusa nem publikus, ha úgy látják...
    Egyébként meg már lejátszottuk hogy te nem értesz az ottani joghoz, azok az ügyészek pedig igen. Ők meghozták a döntésüket, a te ellenvéleményed pedig ezzel szemben súlytalan, nem értesz hozzá olyan szinten, és ezt bőven sikerült itt is prezentálnod, alapszinten érted félre a joggyakorlat elvlt, ezért is jutsz velük ellentétes következtetésre."

    Bizonyára már összekuszálódtál, már elfelejtetted, hogy ezen a fonalon kb. innen indultunk, ez volt a hozzászólásod: #80 "Ha a magánvéleményedet nem tudod megvédeni a vita során akkor ez egy nem tartható magánvélemény. Az én véleményem egybecseng az ügyészég álláspontjával, és logikusan fel is soroltam hogy mi miatt. Ezeket végül vagy ignoráltad, vagy elterelődtél az adott kérdésről."
    Tekintve, hogy az ügyészség álláspontját nem ismerjük, csak azt, hogy kit és miben vádoltak, köszönöm, hogy végül beláttad azt, hogy amit képviselsz az is csak egy lehetséges nézőpont.

    "Én nem azt mondtam hogy mire gondol az ügyész, azt írtam le hogy milyen használják ezt a paragrafust, ez szépen le van írva olyanok tollából akik ismerik az ottani gyakorlatot. Ha az ügyészség úgy vélte volna hogy ez szándékos emberölés, akkor nyilván az erre vonatkozó vádpontot adta volna be. Egyébként kb. mindenkinek nyilvánvaló hogy Rafael nem akarta megölni Herzberget. Ahogy mondtam ez a vádpont teljesen általános, nincs benne semmi „önveztés” specialitás, más közúton történt eseteknél és előveszik, vagy akár légibalesetnél is. Erre persze érdemben nincs válaszod, csak szépen elsunnyogsz itt is."
    Álláspontomat leírtam korábban #98. Épp az a furcsa, hogy az ügyész pont a halálos közúti baleset okozásával nem vádolta Rafaellát. És hogy miért azt majd a vádbeszédben megismerjük. ;)

    "Mi kapnál? Semmit. A vád és a védelem arról beszél amiről akar, ha nem tartozik a tárgyhoz akkor a bíró majd helyre teszi őket."
    Hát most igazán elszomorítottál! XD

    "Nem általános marketingdumáról volt szó. Arról a feltételezett "marketing dumáról" amiben azt állították volna hogy önvezetést adnak. Ilyet valójában nem adtak, a német bíróság egy ennél gyengébb állítás kapcsán mondta azt hogy az túlzó volt. Sajna ezt a részt buktad ....
    Irreleváns maszatolás. Ahogy mondtam az egész per nem véletlen hogy csak 1 helyen zajlik épp a német autógyártás egyik fellegvárában, sokkal inkább lobby ügy ez, de technikailag ez is irreleváns, ahogy az is hogy a jogerős ítéletig valójában ártatlanság vélelme elv van mind a Tesla de akár Vasquez esetén is. "
    Balablablabla.
    "A bíróság álláspontja szerint [a Tesla] hirdetésében megjelenő állítások úgy egészében, mint a felperes által külön-külön megtámadott részeiben kimerítik a megtévesztő üzleti magatartás fogalmát. A felhasznált kifejezések és a megfogalmazás a célközönségben - adott esetben az átlagvásárlóban - olyan képzeteket keltenek, amik nincsenek összhangban a valósággal", írta indoklásában a müncheni törvényszék.
    "A valóságban a Tesla Autopilot és a mellé rendelhető 'teljes önvezetési képesség' csomag esetében is olyan vezetést támogató berendezésekről van szó, amik esetében az emberi beavatkozás nélküli utazás nem lehetséges. Az 'Autopilot' és hasonló kifejezések használatával ugyanakkor alperes azt a benyomást kelti, mintha [..] járművei képesek lennének az önálló vezetésre [..] valamint hogy alkalmazásuk Németország területén az érvényes KRESZ szerint megengedett lenne, miközben a valóságban az előírások ezt nem is teszik lehetővé". Extra, csak neked! ;)
    Per volt, az Autopilot-hoz kapcsolódó marketing ügyében, ezt tagadtad, mást hazugsággal vádoltál.
    Tudod! Jöhet a bocsi kérés! ;)