• repvez
    #89
    Akkor hasonlitsd a tesla model 3ashoz ott is ugyan azt el lehet mondani és szinte azonos homlokfelület.

    De ahogy az elöttem szoló is rámutatott az érvelési szokásodra, addig nem volt szó semmi homlokfelületről csak a motor teljesitményérók és a hatótávról, erre behozod a homlokfelületet, ami valjuk be egy 800le közeli autónak olyan mindegy , hogy mekkora addig amig nincs kihegyezve , hogy elérje a 130at, mint ahogy régen a trabinál, hogy csak szakadéknak hátszéllel tudta, na ott nem mindegy, hogy mekkora a homlokfelület.

    És gondolomm a fejlesztö igazi mérnökök, csak uri hóbortbol, probálnak 400v és 800v os rendszereket és ekkora teljesitményü motorokat, és megtalálni azt a beállitást ami a leghatékonyabb.
    Mert ahogy te mondod már nncs hova fejleszteni a villanymotort, ezért gondolom az 50es években az 1000le-s villanymotor ugyan akkora volt méretre sulyra mint a mostaniak.

    A lítium-ion akkumulátorok energiasűrűsége ~250Wh/kg, amiből 200 hasznosul, a benziné 12.000Wh/kg, ebből 2400 Wh/kg jut el a kerekekig. Bárhogy is számolod, nagyságrendi a különbség,

    ez is milyen jó plda szóval ahogy elöttem levezették benzin sokkal jobb mert 100 kézen megy keresztül mire a tankba jut , de azt mindtha megse történne nem számoljuk veszteségnek és elpazarolt energiának. meg mennyivel jobb ,hogy a 12000 ból csak 2400 hasznosul a többbi elmegy veszendőbe melegiti a környezetét meg egyén nem hasznos dolgot végez, ellenben a 250 ből 200 hasznosul az nagyon rossz.ÉS mig a benzinnél markáns elörelépés már nem nagyon van, addig az aksi energia szürüségét ahogy irták akár 800ra is fe ltudják vinni 5 éven belül.
    DE nincs fejlödés. értem.

    Az atomreaktorokkal is ha jol értem a mérnök ur szavait mindig 100% on mennek.ok.
    Akkor tegyuk fel most 40% át adja a paks 1 az energiának 60%ot az egyéb erőmüvek, megépitik paks 2öt ami megint csak közel akkora teljesitményű ha nem több mint paks1.
    Igy tehát lesz 140% energiánk amiből 80% az atom , de nekünk csak 100% kell, akkor mit csinálsz az eddig 60%ot adó erőmüveket leállitod vagy az atom mégse megy 100%-on?
    És ha leállitod a 60%ot adó egyéb erőmüveket akkor mikor már nem lesz elég akkor majd kapkodva ujra épited öket? vagy épitesz még egy atomot, hogy pazarlóan felesleget termeljen?
    Ezt nem sikerült megérteni a mérnök úrnak M2 kérdéséből.

    Mert ugye a megujulókkal az a bajpd, hogy nappal meg nyáron tultermelnek és szétkurják a griddet és akkor mit csinálsz ha ugyan ezt teszi az atom, az ugye nem baj, mert azt az atom teszi.
    Vagy azt mondot, hogy eladod a szomszédba? akkor ezt miért nem lehet ejátszani a megujjuloval ? ugy is mindenki mindenkivel már össze van kötve akkor miért ne lehetne kisegiteni egymást?
    Ja mert ahhoz át kéne modositani a gridet és azt ugye nem szabad mert mág a végén fejlödni kéne és mónem csak a jol bevált 50 éves vagy ki tudja mennyi hálozatot használnák.