• Tetsuo
    #8
    Nagyon el vagy tévedve. Természetes és tudvalevő volt, hogy a halála után még sok évig szárnyalni fog a cég, viszont Jobs hozzáállásának - a minőséget, teszteléseket illetően -, meg a technológiák feletti intuitív döntéseinek hiánya elindította a lejtmenetet, ami jó darabig egyáltalán nem befolyásolja a részvényárakat, meg az eladásokat, hiszen fut a szekér, persze.
    Az Apple régen a működő! innovációról volt híres. Ebből a hírnévből eléldegél még sokáig, akár "végtelen" ideig is, hiszen a színezett, cukros löttyöket is milliárdpalack-szám isszák az emberek, bugyuta tévé/net-műsorokat is egyre többen bámulnak, ergo az eladási adatok és a részvényárfolyam nem a termék minőségére utaló számok, mégha te ezt is akarod beállítani.

    Annakidején a Macintosh számítógépek, a MacBookok, az iMac-ek, az iPodok és a telefonok is képviseltek valami nívót, aminél az ár-érték arányba bele lehetett kötni, mert nem voltak olcsóak, viszont a featurlista a valóságot tükrözte és pöpecül működött, a minőségre pedig általában nem lehetett panasz.
    Különc, sokszor merész újításokkal előrukkoló, de - a termékminőséget illetően - megbízható gyártó volt az Apple.

    Jobs után nem volt egy teljesen kidolgozott ötletük, nincs megbízható termék a palettájukon, a különcség is hektikusságba és kommerszbe fulladt.
    A hardvere miatt objektív hozzáértő nem ajánl Apple-t, mert nem jó. A jövőben meg valószínűleg még sz@rabb lesz.