• kvp
    #11
    Tehat egyszer az atlatszo oled panel hasznalhato AR szemuvegekhez, mivel siman ra lehet rakni a lencsere a kijelzot. Attetszo lesz, mint minden rendes HUD, de az AR rendszereknel ez atalaban a megszokott. Az AR alapvetoen nem filmet nezni, vagy jatszani valo, hanem pl. navigaciora es munkara.

    A masik felhasznalas eseten kombinalhatjak az atlatszo kijelzot egy LCD-s maszkkal, ami lehetove teszi, hogy csak a megjelenitett tartalom alatt legyen fekete a kijelzo, a tobbi marad atlatszo. Ez sem otthonra valo, hanem pl. hirdetotablakhoz, informaciot megjelenito ablakokhoz, vagy pl. egy auto szelvedojere, hogy attetszo modon ki tudja rakni a navigaciot (a kovetendo vonalat a valodi utra rajzolva), de alul a muszerfal adatai is meg tudjanak jelenni, jol olvashato modon fekete hatterrel.

    Ha valaki jatszott mar barmilyen ertelmes HUD-ot hasznalo 3D-s jatekkal, akkor ez a felig attetszo grafikat megjelenito kijelzo technika trivialis. A jelenlegi uveglapos projectoros rendszerek nagyok es szinte csak katonai teruleten eri meg oket hasznalni (meg amerikai politikusok telepromter-ei mennek igy) Ehhez kepest ezzel a megoldassal relativ olcson lehtene barmilyen ablakba, szelvedobe vagy hasonlo uvegfeluletbe kijelzot epiteni.