• kvp
    #28
    "A lenyeg az, hogy a vezetek nelkuli toltes hatasfoka egy fika, fos, kb. nulla, 0, zerus."

    Erre mar Nikola Tesla is rajott.

    "A vezetek nelkuli toltes azert lett nyomva amiert azsiai barataink nyulfasznyi vezeteket adnak mindenhez.
    A muanyag "occo" a fem meg draga (gyengeelmejuek kedveert a vezetekrol van szo) ezen meg sporolni lehet es meg a telefont is surubben fogod cserelni."

    Sajnos egy vezetek nelkuli tolto ado-vevo parjaban annyi rezdrot van a tekercsekben, hogy abbol tobb meternnyi usb kabel kijonne. Egyszeruen a legmagos tekercsen at torteno energiaatvitel nem hatekony. Viszont azon emberek szamara hasznos, akik nem tudnak egy USB kabelt a csatlakozo roncsolasa nelkul bedugni. (tobben vannak mint gondolnank) Arrol nem beszelve, hogy igy lehetoseg lenne csatlakozok nelkuli, teljesen korbeontott telefonok gyartasara, tehat a kijelzo erintofeluletet leszamitva semmilyen csatlakozo vagy gomb nem lenne rajta. Ez volt a hosszutavu cel. Hatekonysagban peresze az egesz radios rendszer a banyaszbeka alatt van. A pozicionalassal pedig az a gond, hogy ha dokkolo kell, akkor nem er semmit, az embereknek az aszal meretu felulet a lenyeg, amire ha barhol rarakjak a keszuleket, akkor toltson. Ezen az asztalon egyebkent dolgozni, enni, stb. is szeretnenek, mikorben barhol tolt a keszulek.

    Lehetseges megoldas egyebkent az iranyitott antennas energiaatvitel. Tehat egy csak a telefon alatt bekapcsolt phased array radar emitterrel becelozni a telefont (lasd iranyitott 5G-s antennek), igy a szoftver fokuszalna a tolto aramot a telefon vevojere, ami sokkal nagyobb hatekonysagot tenne lehetove, raadasul a tusugarban iranyitott mikrohullam miatt akar tobb tiz meterrol is toltheto lenne a telefon. Persze csak amig nem lep be valaki a sugarba, mert akkor az illeto kapja azt a par (max. 80-100 koruli) wattot.