bannerbanner2
  • nibron
    Szia. Preorderben megvan, de nem tudni mikor lesz belőle vmi. Olyan csatornát keresek ahol mondjuk van készleten és rövid időn belül megérkezhet. Most itthon vagyok, de nemsokára megyek vissza, jó lenne addigra kipróbálni.

Amit én alkotok az meg van tervezve, de a víz alatt vágó CNC még nincs kész, és a amiről a múltkor beszéltünk téma miatt, nem is lesz rá időm megcsinálni. Ezenkívül lehet, hogy összességében olcsóbb lenne ha winwing-et használnék.
    Ezért a terv az, hogy ha a winwing szerkezeti minősége jobb mint elfogadható, akkor már el lehet rajta gondolkodni, hogy akár elektronika cserével azt használni. Namost ha jó az elektronika, akkor megvizsgálni miként illeszkedik a pc-hez. Azt tudjuk, hogy USB, és az jó is, a PC-n pedig fut egy illesztő progi. Ha ez jól használható és nem ütközik a cockpit további részeivel, interfészekkel, és maga a szimulátor sincs túlterhelve a SimConnect által, illetve a többi többnyire LUA-s illesztőkkel, akkor teljes mértékben használható a winwing-es megoldás. De sosem lesz így a legoptimálisabb, márcsak a többszörös SimConnect használat miatt sem. A saját FMC-m képernyőjére közvetlenül a szimulátorból kerülnek ki az adatok, HDMI vagy DP-on. Tehát nem kell hozzá plusz erőforrás, csak plusz képernyő a winfosban, de az megoldott, nem okoz FPS vesztést. A winwing-nél a képernyő adatok is az USB-n mennek át, tehát a SimConnect-ben ezekkel az adatokkal külön foglalkozni kell. A ráadásul tömbszerű adat, és külön memóriaterületről kell lekérdezni. Ezt csak plusz folyamattal lehet megoldani, ami ráadásul a szimulátorban a MainThread-et fogja terhelni. Ha a saját PC oldali illesztőmbe írnám bele a visszafejtett winwing-es protokolt, akkor is megmaradna ez a probléma. Javítása csak úgy lehetséges, ha a komplett kijelző elektronika cserélve lenne HDMI interfészesre. Viszont ahogyan elnézem elég vékonyka, a kijelző eleve süllyesztve van ami elvesz a méretből. Lehet, hogy a doboz hátuljára toldást kell tenni. Viszont ahhoz már szükségtelen a vizes CNC, elég a standard, tehát nem ördögi feladat megoldani.

Szóval ilyeneken gondolkodom ezügyben. Véleményem szerint neked jó lenne simán a winwing-es változat, de ugye még nem láttam, biztosabbat csak ha már "áttapogattam". De egészen biztosan veszíteni fogsz a sebességből valamennyit. Kérdés, hogy a két változat közül mennyivel jobb a saját pofira szabott. Akinek közel teljes cockpitja van, annak sokat számít. Nálam jelenleg 3-4 (most hirtelen nem is tudom) külső interfész alkalmazás van ami folyamatosan kommunikál a szimulátorral. Ilyenkor már nagyon el kell gondolkodni, hogy fűzzek-e be továbbiakat. Nálad tudomásom szerint nincs ilyen gond. A kormány és a gázkar csak windows drivert használ, azokkal nincs gond. De ha a gázkarra beüzemelnéd a "karácsonyfát", akkor a LED-ek vezérlése már ütemes kommunikációt követel. Ha hozzátennéd az FSUIPC-t, akkor az már két külön kommunikátor. A winwing a harmadik lenne, és így tovább. Ezzel az a baj, hogy tulajdonképpen ugyanazokat az adatokat kérdezi le az összes (csak különböző process-eken), és az sok felesleges idő. A legoptimálisabb esetben elég lenne csak egyszer lekérdezni.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2025.03.15. 00:59:58