• NEXUS6
    #9
    Érdekes ez a kérdés. Technikai oldalról elmondható, hogy ezek a mérő, felderítő berendezések, amelyeket légijárművek felderítésére, azonosítására találtak ki, mindíg is produkáltak olyan jeleket, amelyeket végül még sem lehetett egyértelműen saját, vagy más oraszág légijárműveként azonosítani. Ami csak azért volt gáz, mert a hidegháború idején ilyen szitukból nagyon komoyl konfliktus is lehetett. Ráadásul, ha elmondják, hogy a saját rendszer milyen fals jeleket produkál, vagy mit nem képes egyáltalán detektálni, akkor az ellenség arra hegyezi ki a saját lopakodó technológiáját. Szal a titkolódzás érthető. A digitális technológia viszont lehetővé teszi, hogy csak azokból a jelsorozatokból csináljon a felderítő berendezés légijárműnek azonosított repülési pályát, amelyek a jelenlegi légijárművek technikai paramétereivel lefedhető (sebesség, irányváltás/túlterhelés, magasság). Szal azok az UFO-k, amelyek 6000 km/h-val repülnek mondjuk 6000 m magasságon és olyan irányváltást mutatnak, ami 120 g túlterheléssel járna, azok a jelfeldolgozás során kiszűrődnek. Itt az UFO értelemszerűen azt jelenti, ami ennek a szónak az eredeti és gyakorlati jelentése, nem azonosított tárgy(szerű) légijelenség, és pont.

    Másrészt politikai szempontból a szitu a cikben taglatak szerint szintén érdekes. Ha leszámítva a civil ufóhívő-összesküvéselméletes-aktivistákat, a repüléssel foglalkozó igazi, és feljogosított szakemberek az adatokat értékelve azt mondják, hogy márpedig a berendezések működése során törvényszerűen keletkező fals jeleken kívül is van egy olyan halmaz, amely bizony mesterséges tárgy jellemzőit mutatja, az egész egyszerűen cumi, mert akkor valaki úgy repülget az ország légterében, hogy arra a légvédelmi rendszer nem tud reagálni. a hidegháború idején a politikusoknak nyilván kényelmesebb volt egyfajta ufómozgalmat elviselni, mint annak kérdését bocolgatni, hogy idegen hatalom (elsősorban más ország, de nem kizárva a kicsiny valószínűségű, de lehetséges földönkívüli eredetet) gépei egy nukleáris háborús helyzetben szabadon röpködnek.

    És nyilván uborkaszezon is van, emellet meg a Trump kormányzat mindent megtesz, hogy elterelje a figyelmet a COVID/BLM krízisről. És ehhez az örök téma az UFO ideális. XD