• dyra
    #78
    Isten léte túlmutat a Biblián. Egy olyan emberek által közösen átélt élményről van szó, ami létezik és érdemes vizsgálódásra. Te pedig beleállsz azon lovagolni, hogy ki kinek a nevében mit követett el? Mi köze ennek Istenhez? Ő fogta a kereszteslovagok kardját és csapkodott vele?

    "De tegyük fel, hogy elfogadom, hogy egy Isten van (sok vallás esetén ez közös pont). Melyik szerint éljek?"

    Isten nem fog helyetted döntéseket hozni. Azt te vagy megteszed vagy nem. Akkor szólhatnál valamit ha neki kéne megfelelned? És ő tanúbizonyságát adná a létezésének? Az milyen élet lenne?

    Van ott bent valami, ami nem a Bibliából jött, hogy pl kimész az erdőbe és már néhány óra után megnyugszol, hogy nem fogod eltaposni a bogarat ami éppen átvesződik az úton. Sorolhatnám azokat a nap spirituális élmények tömkelegét ami veled van minden percben. Csak természetesnek tűnik.

    Nem az.

    Az önzetlenség, a szolidaritás, a hűség és még sok minden más ami közös emberek milliárdjaiban akkor is ha nem egy vallást visznek.

    Ezek a dolgok egyfelé mutatnak. És az Isten. De ha megakarod fogni az nem fog menni. Nem lehet bizonyítani és nem is kell.