• Fefy
    #399
    "A Biblia és más szent kinyilatkoztatások pontosak, csak értelmezni kell őket, amire a mai ember szinte képtelen. Ebben mi a süketelés?"

    Csak annyi, hogy jelenleg egy sokkal fejlettebb civilizációnk van, mint ezelőtt 1000-2000, vagy akár csak 100 éve. Kizárt dolognak tartom, hogy a Bibliában található kinyilatkoztatások(?) értelmezésébe fektetett hatalmas energia is csak annyira legyen jó, hogy töredékét se értsük annak, amit korábban értettek.

    Egyébként elárulok neked valamit: Egy adott kultúra minél inkább lemaradott a tudományokban, annál inkább jelen van a spiritualitás a mindennapi életükben, mivel nem tudják, hogy az adott valami gyógyítható/megoldható, vagy a gonosztól származik és így ki kell űzni, így elkezdenek egy olyan természetfeletti valamiben hinni, amire könnyű áthárítani a tudatlanságot (könnyebb azt mondani és sokkal olcsóbb ráfogni az isteni akaratra, hogy ő akarta azt, hogy meghaljunk, mint megtanulni, hogy a tetanusz egy sebtisztítással és egy szurival orvosolható). Egy csomó bennszülött afrikai még mindig sámánol, hogy elűzzék a fogfájásért felelős gonoszt, ugyanakkor egy nyugati fejlett civilizációban elmegyünk a fogdokihoz, aki megszünteti a fájdalmat mindenféle hókusz-pókusz nélkül. Imádkoznod maximum azért kell, hogy ne sarlatán legyen a doki és valóban azt a fogadat kezelje, amelyik fáj.