• defiant9
    #396
    "A kérdés ott lehet, az adott vallás mit tekint kánonnak, pl. mely könyveket tekinti a Biblia részének és melyeket nem? "
    Lol. Harmonikus rendszer ahol kompletten megkérdőjelezik a fele irományt hogy az hiteltelen, ellentmodásos. A másik fele meg kétértelmű. De remélem te azért büszke vagy hogy a kiválasztott nép által írt művet magasztalsz, és remélem megtartod ma a shabbat-ot is amit szintén ott van benne 'hiba nélkül'.

    "hindu vallások"
    Szánalmas próbálkozás hogy közös nevezőre hozd az eltérő térben és időben létrejött vallásokat. Köszönőviszonyban sincsenek egymással. Mutasd már meg hogy hol tesznek említést Jézus Krisztusról mint a történet kulcs figurájáról a távol-keleti vagy amerikai vallásokban? Sehol. Az egyazon könyvre épülő zsidó vallás szerint eleve nem is lehetett Jézus isten, max. egy sima ember ( -> Brian élete :) )
    Annyi közük van a vallásoknak egymáshoz hogy olyan korokban jöttek létre amikor a tudomány még nagyon kevés dologra tudott magyarázatot adni, a lyukakra meg lehetett mesevilágot építeni, ez megadta a biztonság illúzióját, kielégítettek vele egy szükségletet, lehetett a gondoskodó istenre támaszkodni, amit jól ki is használtak/használnak az egyházak. Ezért van tele ordas hibákkal a biblia. Az ellentmondások meg leginkább abból fakadnak hogy sokak kitalációja, akik nem is voltak mai mércével tanultak/ képzettek, a Csillagok háborúja sztorit is többen írták, mégis koherensebb történet tudott maradni.