• TokraFan
    #383
    Nem unjátok ezt a teljesen értelmetlen vitát? A jelenünk tudomány vs vallás problémakör szempontjából teljesen irreleváns, hogy a T0-ban mi történt. Ez filozófia területe, ami szájtépésen és felesleges energiafelhasználáson kívül semmi másra nem jó.

    A mai ember számára az a fontos, hogy mit tud bizonyítani, és mit nem, továbbá az, hogy ki tanít bizonyítatlan fantazmagóriákat tényként és ki nem! Erre pedig egyértelmű választ lehet adni. Slowtroll ezt nem képes megérteni, pedig már háromszor leírtam. Azért nem állok le vitázni hülyeségeken vele, mert értelmetlen az egész.
    Vallási okból kirobbant háborúk nem azért vannak, mert egyesek szerint talán van isten, hanem azért, mert a vallások azt tanítják, hogy tényszerűen van, megspékelve egy komplett mesegyűjteménnyel, amit a buták tömegei el is hisznek -még akkor is, ha az orruk alá tolják a feloldhatatlan ellentmondások tömegét-, majd tetsuo-hoz hasonlóan fanatizálódnak, aminek a következő szintje a még józanul gondolkozók kiirtása, háborúk, szenvedés és gyilkolás.
    Az teljesen mindegy, hogy a T0-ba ki és mit hallucinál magának, VR-t, Mátrixot, Kentaurt, idegen civilizációt, véletlent, a süsü a sárkányt, vagy kis zöld emberkéket. A semmin vitáztok napok óta.

    Kezdem azt gondolni, hogy hittérítő kispap/teológus/filozófus Gergely barátunk reinkarnálódott a topikban.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.19. 16:58:18