• defiant9
    #375
    "azzal volt problémám, amikor egy B-t utasítottál el"
    Amennyiben B tudományos objektív tapasztalat ahogy írtad azt nyilván nem utasítom el, azonban ha csak egy szubjektív 'jelenés' azt pedig igen ha ez a jelenés olyat állít ami ütközik a tudományos tapasztalat/tudományos elmélettel. Ha a hívők megmardnának az ártalamtlan tanemse szintjén akkor megfér mellettük a tudomány talán a többi vallási mese is, de nem, ennél jóval többet állítanak, ami viszont nem áll meg, ellentmond a többi hívőnek/tudománynak.

    "szerintem válasszuk ketté a szabályrendszert és a csodákat"
    A csoda a szabályrendszer megsértése. A bor vízzé változtatása egy csoda, ezt pedig nem engedik meg a szabályok, ahogy a halottak feltámasztását sem(a valóban halottak esetén).

    "a módosított állapotból az eredeti szabályokkal fejlődhet tovább, mintha mi sem történt volna"
    Válasszuk ketté hogy a gyakorlatról beszélünk vagy elméletről(eleinte az elméleti megközelítést preferáltad, de kezdesz a gyakorlat irányába tolódni). A gyakorlatban természetesen mi a jelen Földről nem tudunk kimutatni egy nyilvánvaló anomáliát sem ha milliárd fényévnyire van innen, de elméleti szinten az univerzumunk koherens, a sértésről szóló információ nem semmisíthető meg csak ha egy teljesen új univerzum 'verziót' hozol létre. Itt most alapvetően afelé tendálsz hogy régen voltak csodák, de ma már a gyakorlatban nem tudjuk leplezni, ez akár jó taktika is lenne ha ezek csak kicsi a szavaiddal élve nem releváns csodák lennének. Azonban Ádám/Éva vs. dinók sem ilyen, az utóbbiról elérhető az információ a jelenben is, vagyis nem kimutathatatlan apró csoda, az ilyen jelentéktelen csodák ui. nem vonzanák a hívőket, nekik kell a hatalom ami előtt letérdelhetnek, alá vethetik magukat, saját felelőségüket így áttehetik pl. a keresztény istenre. Technikaliag nem teszel mást ezzel minthogy az effektív tevöleges isten-t e a jelenből eliminálod és a múltba tolod, az pedig mindegy is hogy T+0 -ba vagy csak párezer évvel korábbra.