• Irasidus
    #371
    Nem azt állítom, hogy meg sem történt, hanem azt, hogy az ufo az: amiről nem tudod eldönteni mit láttál. A nulla információ alatt nem azt értem, hogy meg sem történt, hanem azt, hogy nincs elég információd, tudásod, eldönteni, hogy mit láttál. Ahhoz, hogy kijelentsd valamiről - amit láttál - hogy ismeretlen, ahhoz az kellene, hogy minden lehetőséget ki tudj zárni, ahhoz viszont nem elég egy fénypont amit láttál. Itt nem feltétlenül a hitelességről van szó, mert elhiszem, hogy te láttad az a fénypontot, a probléma ezzel az, hogy ez kevés ahhoz (nulla egész pontosan), hogy te, vagy az akinek elmeséled bármiféle következtetést levonjon ebből.

    Az, hogy létezik meteorológia, csillagászat ami vizsgálja az égboltot, nem hit kérdése, szerény személyem is műveli. Az sem hit kérdése, hogy sok - polgári - földmegfigyelő műhold van. Az is tény, hogy pl.: Magyarországon teljes lefedettség van kamerákból (két hálózat is), ami csak az égboltot nézi, ezek meteorfigyelők, ami nem csak, hogy polgári, hanem annyira publikus, hogy a neten te is nézheted, és ha nem is teljes földre van ez kiépítve, de sok olyan kontinensen, országban igen, ahol állítólag ufot láttak. Az is tény, hogy eddig semmilyen használható, értékelhető, elemezhető megfigyelés nem létezik ufokról. Ellenben nagyon sok csillagászati (és más tudományos) esemény, jelenség egyszeri, sőt egyedi megfigyelés eredménye, amit mégiscsak felfedeztek, ufok meg állítólag olyan mennyiségben vannak itt...

    Naivak? Nem inkább tudatlanok? Kicsit keress rá arra az orosz meteorra, ugyanis több megfigyelőállomás is rögzítette, többek között műholdak is. De, itt nem az a kérdés, hogy mindent látunk, mert nem látunk, csak sok nagyság rendel többet, mint pár laikus képzelgése, és ennek ellenére nem látunk semmit.