• Irasidus
    #360
    Maga az "ufo" jelenség gyakorlatilag egyenlő az információhiánnyal, amit viszont tévesen használnak szinonimaként az ismeretlennel. Az ufo, ami "azonosítatlan repülő tárgy" egy katonai szakzsargon volt, ezért nem egy tudományos igényű megfogalmazás, hanem elsősorban az ellenséges gépek "azonosítatlanságára" vonatkozott. A pongyola fogalmazás, már ott tetten érthető, hogy nem minden jelenség repülő tárgy, amit nem tud azonosítani a katona, később a civil pilóta. Továbbiakban - ismeretelméleti szempontból - ha valami azonosítatlan az már egy minőség, vagyis szükséges valamilyen ismeret a jelenségről, hogy azonosítatlannak tudd minősíteni. Viszont ez idáig ilyen minőség nem történt, az nem ismeretlen jelenség, hogy látok egy fénytopot az égen, mert az bármi lehet, az egyszerűen kevés ahhoz, hogy megállapítást tegyél.
    Példa:


    Mindkét képen a Szaturnusz látható, de az egyik kép annyira rossz minőségű, hogy nem tudnád megmondani mi van rajta. Ismeretlen? Nem, csak információhiányos a kép. Az ufokkal is ez a helyzet: valaki valamit látott amiről nem tudja micsoda - a többi meg fantázia.

    Az égboltnak vannak kutatói, nem is egy tudományág foglakozik az égbolttal, ez olyan kiterjedt megfigyelés, hogy több ezer kutató, és amatőr kutató, illetve a teljes égboltot kamerák és távcsőhálózatok figyelik, minden este és nappal! Jelentem Magyarország is teljesen lefedett (duplán, illetve időszakosan, részlegesen néhol triplán, sőt ha környező országokat nézzük, akkor meg sokszorosan), fentről műholdakkal meg az egész Föld, minden hullámhosszon. Jelenleg több tízezer anyacsavar méretű tárgyat azonosítanak és követnek a Föld körül, és vannak távcsőhálózatok, amik a Föld és Hold között egy focilabda méretű tárgyat is észrevennének, persze ez utóbbi nem a teljes Földre vonatkozik. Azonkívül repülőgépes kutatások, maglégköri ballonos kutatások, és szuborbitális kutatások százai vannak. Ezzel szemben vannak a laikusok, akik láttak mindenféle fényeket, amit nem tudnak megmagyarázni, tehát úgy beszélünk a témáról, mintha az égboltnak nem lennének kutató, és valami tudomány által elzárt, vadnyugat lenne ott, ahol bárki bármit láthat. Ez egy téves felfogás.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2020.08.18. 13:47:42