• defiant9
    #313
    "hogy megközelíthesd a függvényem leírását, nemhogy telibe találd"
    Nem gondolom hogy szükséges az összes lehetséges kimenet ahhoz hogy meghatározzuk hogy mit tartalmaz a szabály, ugyanis ahogy mondtam a kvantum fluktuáció vagy határozatlansági reláció miatt eleve elfogadtuk hogy csak valószínűségeket ismerünk, de ettől a képlet még jó.
    Ha felismertem az E=m*c^2 összefüggést akkor nem lehet olyan hogy valójában ez nincs így mert a szimulációs szabály szerint tök más képlet van. Vagy mivel tudnád ezt helyettesíteni? Akármi is van a szimulációban az e szerint adja az eredményt, és ez beláthatóan a legegyszerűbb forma. Persze minden képletet még nem ismerünk, de ha elfogadjuk hogy ezt a szabályt is képesek voltunk megalkotni, akkor ilyen alapon más szabályokra is igaz ez.

    "az a kérdés, hogyha megírod ezt a programot, de nem indítod el, tehát az univerzum élettörténete (állapotai) soha semmilyen formábna nem kerül reprezentálásra (pl. egy számítógép memóriájában, és máshol sem), akkor létezik-e ez az univerzum?"
    Az univerzum a szabályok és az általuk létrehozott állapot egyben, ha csak szabály van ahogy mondod, akkor az még kívül van, az univerzum üres. A T+0 pillanata ilyen szempontból speciális ami 'előtte' volt az nem a mi univerzumunk. Az egyébként tényleg lenyűgöző hogy minden atom(meg ami alatta van) pontosan 'ismeri' a szabályokat és ki is 'számolja' hogy ezek alapján mi történjen. Ez egyébként szerintem viszont éppen ezt a mainframe jellegű szimulációt gyengítő aspektus, egyszerűbbnek tűnik minden atomot ténylegesen létrehozni, mintsem csak egy memóriában számolni/modellezni, majd az eredményt alkalmazni.

    "ellenőrzi, hogy az étel finom"
    Ez elégtelen ellenőrzés. A rakétarendszer indítóparancsánál ez az ellenőrzés úgy néz ki, ha megnyomom akkor a MAD doktrína szerint az ellencsapás el fog pusztítani? Igen. Akkor nem nyomom meg. Az a feltevésed pedig nem áll hogy egy sokkal intelligensebb lény mindenképp át tudja verni a kevésbé intelligenst. Pl. a hangya intelligenciája is van olyan jó hogy soha ne csáprágózza le a saját potrohát, hiába vagy nagyon okos, nem tudsz a hangyának olyat 'mondani' hogy ezt megtegye. Vagy itt vannak a hívők, hiába vagyunk sokkal okosabbak náluk, akkor sem tudunk olyat mondani nekik hogy elégessék a bibliát :) És a legokosabb AI sem tudna, a hivők programja nem engedi ehhez a réteghez a hozzáférést.