• Tetsuo
    #220
    Az arrogancia részedről áll fenn, ha szerinted képes vagy logikusan cáfolni Isten létét. Ez a kindulás, mert a formális logika és az úgynevezett tudomány erre nem képes.
    Maximum annyit mondhatnál, hogy mivel valaminek a nemlétét nehezebb bizonyítani, mint a létét, ezért Isten létének bizonyításra vársz.

    A te kicsiny világodban a szűk nézőpontodból Isten rossznak tűnhet, mert megendi a gonoszságot, de leírtam mi a keresztény magyarázat erre: Isten szabad akarattal ruházta fel teremtményeit (angyalokat, embereket).
    Isten megengedi, hogy eltaszítsd magadtól, Isten megengedi, hogy ellentmondj neki, de végig ott van a nyomodban és nyújtja feléd a kezét, hogy gondold át újra és szeretné, hogy Őt válaszd, de erre nem kötelez!
    Azért van rossz és gonoszság, mert az maga a másik választott. Aki elutasítja Istent, az ezzel a gonoszságot és gyötrődést választja.
    Az ítéletnapkor bizonyos olvasatban az ember saját magát ítéli meg. Akkor nincs mellébeszéls, palástolás, hanem maximális őszinteséggel vall életéről, majd elítéli önmagát. Aki Pokolra, vagyis örök kárhozatra jut, az önmagát juttatta oda, Ő maga választja azt az utat Isten kérésének ellenére.
    Minden kárhozatra jutó lélekért sír Isten, mint amikor egy gyermek, a szűlői szeretet ellenére nem szeret viszont és elhagyja őket. Ez mérhetetlenül fáj a szülőknek, de mit tehetnek, a gyermek döntött.