• Fefy
    #203
    Ember, én viszont a 4-es pontot kétszer is megkérdeztem tőled és tudomást sem vettél róla (valószínűleg most is elmaszatolod a választ, mert végig sem olvasod a hozzászólásom, vagy csak szimplán nem tisztelsz meg egy egyenes válasszal).

    #60-as hozzászólásod 2. pontja: "2. Az adott parancsolatokat be kell tartani az embereknek kivéve, ha adott szituációban Isten másként rendeli. Pl. Istennek parancsa a Ne ölj!, de aki ölt, általában halállal kell lakolnia, vagyis a kivégzése nem ölés, hanem a rend helyreállítása, de csakis Isten rendelte szerint. A parancsolatok részletezve vannak Mózes 2. könyvében, majd később is.
    Ha Isten felszölít egy nép megregulázására, akár kiirtására (pl. kánaániták) akkor ez sem ölés, hanem Isten pallosának szerepe, egy szent feladat: a bűnösökre lesújt a hóhér - ez semmilyen bíróságon nem gyilkosság, hanem igazságszolgáltatás"

    Még egyszer megkérdezem:
    Ha egy muzulmán megkapja Istentől, hogy gyilkoljon és nevezetesen a családodat írtja ki, akkor ezt te elfogadod és normálisnak találod?

    Nem maszatolást kérek, hanem egy szimpla igent, vagy nemet. Nem érdekel, hogy elméletileg ilyen nem történhet már meg és csak egyszer volt, hanem ha ismét megtörténik, az ok?
    Utoljára szerkesztette: Fefy, 2020.08.06. 16:20:03